تهران ۱۵.۹۹° كمينه ۱۵.۷۹°  بیشینه ۱۵.۹۹°
۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۰
رییسی:

هیچ خط قرمزی در برخورد با فساد نداریم

رییس دستگاه قضا با بیان اینکه اصلاح قالب قضایی کشور باید متناسب با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باشد، تأکید کرد که هیچ خط قرمزی در برخورد با فساد نداریم.
کد خبر: ۱۰۲۸۳

اخبار معاصر: آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه امروز در هفتمین اجلاس رسمی پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جایگاه عدالت در مفاهیم دینی و بیانات حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: اکنون که چهل سال از پیروزی انقلاب می­ گذرد، انتظار مردم و اقتضای انقلاب اسلامی اجرای عدالت است.

آیت الله رئیسی که به منظور تبیین عملکرد قوه قضائیه در اجلاس مجلس خبرگان رهبری سخن می گفت با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در دروه ­های متفاوت قوه قضائیه در چهل سال گذشته، گفت: همه بزرگوارانی که در این قوه مسؤولیت داشته اند سعی کرده اند این دستگاه به دستگاه قضای اسلامی نزدیک شود، اما باید این نکته را در نظر گرفت که اگر چه سیرت دستگاه قضای ما اسلامی است، اما صورت قضای ما با صورت قضای اسلامی فاصله دارد و باید اصلاح قالب قضایی در کشور، متناسب با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت شکل گیرد. لذا در این قضیه تصیم گرفته شد بخشی از مجربین دستگاه قضایی، بخشی از حوزه های علمیه و بخشی از صاحب نظران دانشگاه به کار گرفته شوند تا با یک کار علمی، قالب متناسب با قضای اسلامی را طراحی کنند.

آیت الله رئیسی سپس با تشریح وضعیت افکار عمومی در زمینه اجرای عدالت گفت: سالها جامعه با مسأله اعلام فساد و اختلاس روبه ­رو بود و این اطلاع رسانی ها که فقط به اعلام فساد اختصاص داشت و دشمن هم بدان می دمید، اعتماد مردم را خدشه دار کرده بود و این برای نظام جمهوری اسلامی که پشتوانه آن اعتماد و دلدادگی مردم است خطرناک است و باید آن را سریع معالجه کرد. بر این اساس ما این موضوع را مطرح کردیم که هاضمه نظام اسلامی فساد را نمی پذیرد و فساد ناپذیری در متن نظام اسلامی است و باید با فساد برخورد شود.

رییس قوه قضاییه راه­کار برخورد با فساد و ایجاد اعتماد عمومی را رسیدگی دقیق و عادلانه به تمام پرونده هایی که در ذهن مردم دغدغه ایجاد کرده اند دانست و افزود: اگر بدون این که کسی جزو خطوط قرمز به حساب بیاید به این پرونده ها رسیدگی شود و نتیجه هم به مردم اعلام شود، اعتماد مردم به نظام اسلامی احیا خواهد شد و این کار هم آبروی نظام را تضمین می کند و هم باعث صیانت از مدیران و مسؤولان سالم خواهد شد.

وی افزود: راه­کار دیگر هم این است که دستگاه قضایی با رعایت سه اصل مهربانی، اقتدار و تدبیر، زمینه ای را فراهم کند تا هر کس بتواند هر فسادی از هرکسی سراغ دارد به این دستگاه اعلام کند که اگر این اتفاق بیفتد از افشاگری های غیر قانونی و بدون سند پیشگیری خواهد شد.

آیت الله رئیسی اصلاح قوانین و ساختارها را یک ضرورت ناگزیر برای جلوگیری از تولید پرونده در دستگاه قضایی برشمرد و گفت: مثلا موضوعی مانند قاچاق سازمان یافته، اساس تولید را تهدید می کند و اصلا سخن گفتن از رونق تولید بدون مبارزه با قاچاق امکان ندارد.

رییس قوه قضاییه همچنین اصلاح نظام پولی و بانکی و نیز اصلاح ساختاری در موضوعی مانند خصوصی سازی را مقدمه جلوگیری از فساد بر شمرد و افزود: به دنبال آن هستیم که با فعال کردن وظیفه نظارتی قوه قضاییه، معضلاتی که در موضوعاتی مانند خصوصی سازی و نیز فرار مالیاتی وجود دارد را حل کنیم.

آیت الله رئیسی سپس با تأکید بر این که ما تردید نداریم که باید هزینه جرم و فساد در کشور بالا برود؛ چه برای کسی که دست به فساد زده است و چه برای کسی که چشم بر فساد بسته است، ادامه داد: هم باید با فساد برخورد کرد و هم با روابط ناسالم، لذا ما از بخش های نظارتی در قوه قضائیه هم خواسته ایم مراقبت کنند تا با روابط ناسالمی که احیانا در قوه قضائیه هم وجود دارد برخورد شود.

رییس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به این که بررسی ها نشان می دهد فضای بی اعتمادی که در کشور وجود داشت به این بر می گردد که مسؤولان عزم برخورد با فساد را دارند، گفت: بگذاریم مزه شیرین عدالت به کام مردم خوش بیاید.

آیت الله رئیسی در خاتمه به پیام مقام معظم رهبری در سال 80 با موضوع مبارزه با فساد اقتصادی اشاره کرد و افزود: اگر تکالیفی که برای سه قوه در آن پیام مشخص شده است اجرا شود، امید در دل مردم احیا خواهد شد.

در پایان چند تن از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری پیرامون سخنان رییس قوه قضاییه اظهارنظر کرده و سؤالات خود را مطرح کردند.


منبع: رسا
انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز