تهران ۲۲.۷۹° كمينه ۲۲.۶۲°  بیشینه ۲۴.۷۹°
۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۲

نه به کتاب نه به کتابخوانی

هنر ِ فرهنگ کتابخوانی قلّابیست که بدین راحتی بدست نمی‌آید. والوریالویزلی، به نکته‌ای جالب اشاره می‌کند که: «ادبیات می‌تواند خانه‌ای بزرگ باشد، منطقه‌ای بدون مرز برای پناه دادن به آن‌هایی که نمی‌دانند چطور باید در جایی ساکن شوند.»
کد خبر: ۲۸۸۸۸

نه به کتاب نه به کتابخوانی

به گزارش پایگاه خبری اخبار معاصر، بدون شک ما به ادبیات و آداب رفتاری (اخلاقی) احتیاج داریم تا چون جوامع بدوی و بی‌فرهنگ اسیر توحش و ناهنجاری نگردیم. ما هرگز نباید نیروی کتاب را در تربیت و نقش کتاب را در ساماندهی هنجارهای صحیح اجتماعی دست کم بگیریم. 

نه به کتاب نه به کتابخوانی

نابودی انسان دقیقاً از زمانی آغاز می‌گردد که نسبت به آنچه مهم است و می‌تواند جامعه‌اش را به شکوفایی و پویایی برساند را ندید بگیرد و سکوت کند. 

نه به کتاب نه به کتابخوانی
سکوت کتاب و کتابخوانی مرگ خاموش جامعه‌ایست که بدون تفکر و اندیشه طی مسیر می‌کند و راه به ناکجاآبادی را آغاز می‌کند که پایانش نامعلوم است. این جامعه رو به افسردگی پیش خواهد رفت و فرصت اندیشیدن را  مجالی نیست تا خواستگاه تفکر و تأمل پیش آید. و این ضرب آهنگ نادانیست که در این جامعه افسرده همنشین افراد غمگین، کسالت و خرافات بر ایشان چیره می‌گردد. 

در جامعه اگر خانواده‌ها فرصتی برای مطالعه و اندیشه و تبادل آنچه آموخته‌اند را در نیابند بدون شک دچار آفات سخت و ناموزون و کهولتی می‌شوند و از ناپایداری تفکراتشان رنج خواهند برد. 
در سبد کالای هر خانواده می‌تواند به جای خریدهای نامتعارف و فانتزی کتاب و مجله نقش کامل و استواری ایفا کند. 

از سالهای دور خبر عدم مطالعه کتاب  و یا ساعات کم مطالعه در جامعه‌ی ایرانی دستخوش گزارشات خبرنگاران و رسانه‌های مختلف بوده است و می‌باشد.  حال اگر در نظر بگیریم با بیان کلمات که سرشار از انرژی مثبت و صحیح باشند و ترویج کتاب و کتابخوانی به فهم و شعور جامعه کمک نماییم و بساط تنبلی افراد در مطالعه را برچینیم و چنین رقم زنیم.

 در هر خانواده پدر و مادر و حتی فرزندان می‌توانند با نشر فرهنگ کتابخوانی نگرش و نگاهی نو را ایجاد نمایند. 

متأسفانه نمی‌توان منکر ادواتی شد که امروزه جانشین کتاب گشته‌اند، اما با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان از برنامه‌ها و  سرگرمیهای فضای مجازی استفاده نماییم و از مطالعه و فرهنگ کتابخوانی هم بی‌نصیب نباشیم. و در پایان می‌توان به قول لیلی گلستان گفت: «کار کنیم، بیاموزیم و به دردبخور باشیم.»                                  

                                                                        نویسنده: مجتبی محمدی‌نیا  



انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز