تهران ۱۳.۹۹° كمينه ۱۲.۷۹°  بیشینه ۱۳.۹۹°
۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶

ایران در ادبیات سایبری رتبه نخست را دارد

انسان امروز، در محیطی به شدت سایبری و الکترونیک زندگی می‌کند. عینی‌ترین نمونه آن استفاده ما از گوشی‌ها و دیگر ابزارهای ارتباطی مشابه با آنهاست.
کد خبر: ۲۸۸۹۰
ایران در ادبیات سایبری رتبه نخست را دارد

امروزه از خرید و فروش گرفته تا آموزش و مطالعه و ارتباط با قلمروهای زیستی انسان همگی با استفاده از فضای سایبری پیوند می‌یابند.

به گزارش پایگاه خبری اخبار معاصر، فضای مجازی یا فضای سایبری، (Cyberspace)  یک  مفهوم برای توصیف فناوری دیجیتال به هم پیوسته است. این واژه در دهه ۱۹۸۰ وارد ادبیات علمی- تخیلی شد. در این دوره، استفاده از اینترنت، شبکه و مخابرات دیجیتال به سرعت در حال رشد بود و لفظ «فضای مجازی» می‌توانست بسیاری از ایده‌ها و پدیده‌های نوظهور را مستقیم و غیر مستقیم، نمایندگی کند. ریشه اصلی کلمه سایبر از لغت «κυβερνήτης» یونان باستان به معنای فرماندار یا راننده گرفته شده است. 

ابزارهای سایبری سبب شده‌اند که ارتباط انسان با هنر، ادبیات و سینما نیز سایبری شود. انسانی با این خصوصیات، حرکت یا رشدی نامتوازن را تجربه می‌کند. بدین‌ ترتیب، ما باید شاهد ظهور نوعی  ادبیات سایبری در جهان امروزی باشیم و این چیزی است که از اوایل دهه هشتاد قرن گذشته آغاز گرفته و در قرن ۲۱ به اوج خود رسیده است.

در فضای سایبری به پیشگویی آینده و تأثیر تکنولوژی و اینترنت بر زیست و زندگی انسان در سالیان آینده نیز پرداخته می‌شود و تبعات و پیامدهای پنهان مانده فناوری بر آینده انسان را مورد توجه قرار می‌دهد. و به دنبال آن به «ویرانشهر» آینده یا همان (Dystopia) در برابر آرمانشهر سالیان پیشین توجه می‌کنند. 

نویسنده: مریم شکوهی‌نیا



 


انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز