اسفناج عموماً به عنوان "سوپر خوراکی" در نظر گرفته میشود و عموماً به عنوان سالمترین و راحتترین غذا برای انسانها مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند به شکل عجیبی با روشهای مختلف خورده شود. در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت تغذیه در با دنیای از خواص اسفناج آشنا خواهید شد.
مواد معدنی و ویتامینهای موجود در اسفناج
در صد گرم اسفناج خام موارد زیر موجود است:
انرژی ۲۰ کالری
آب ۹۰ گرم
پروتئین ۳ گرم
چربی ۰/۳ گرم
مواد نشاستهای ۳/۵ گرم
کلسیم ۹۰ میلی گرم
فسفر ۵۰ میلی گرم
آهن ۳/۲ میلی گرم
سدیم ۷۰ میلی گرم
پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم
ویتامین آ ۶۰۰۰ واحد
ویتامین اسفناج
۱. اسفناج برای سلامت قلب:
اسفناج فواید دلگرم کنندهای برای سلامت قلبی دارد که به طور مستقیم طول عمر را افزایش میدهد. نشان داده شده است که اسفناج اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای سلامت قلبی عالی هستند. علاوه بر این، مقدار اسید فولیک زیاد اسفناج موجب کاهش سطح هموسیستئین میشود که به طور مستقیم خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد.
۲. اسفناج برای پیش گیری از آکنه:
خاصیت قلیایی اسفناج، از جمله مقدار غنی کلروفیل آن در مبارزه با باکتریها موثر هستند که باعث آکنه میشوند. اسفناج همچنین غنی از ویتامین A است که برای کمک به پوست به هر نوع روشی، از جمله جلوگیری از سلولهای مرده پوست که باعث مسدود کردن منافذ میشود و کاهش میزان چربی پوست ما و کمک به سلامت کلی به طور کلی، نشان داده شده است.
۳. اسفناج برای رفع سوزش سر دل:
اسفناج برای کمک به پیش گیری از برگشت اسید معده معروف است. داشتن سوزش سر دل بیش از دو بار در هفته نشان دهنده بیماری رفلکس اسیدی معده است و البته اسفناج میتواند به شما در این مورد کمک کند.
متخصصان در این بیماری توصیه میکنند که اسفناج را خام بخورید، یا به سبکی پخته شده بدون افزودنیهای چربی بالا بخورید.
۴. اسفناج برای درمان یبوست:
چنانچه در این بخش از سلامت میخوانید از آنجا که اسفناج فیبر بالایی دارد، برای کمک به نظم روده مفید است. اگر شما از یبوست رنج میبرید، اسفناج میتواند راه حلتان باشد. اسفناج خام، بهترین مواد آلی را برای تمیز کردن، بازسازی و احیا بخش روده را دارد. آب اسفناج خام - ۱۰۰ میلی لیتر، و مخلوط کردنش با مقدار مشابه آب و مصرف دو بار در روز، شایعترین موارد یبوست را ظرف چند روز درمان خواهد کرد.
۵. اسفناج برای رشد مو:
یکی از فواید شگفت انگیز اسفناج این است که به رشد مو کمک میکند. پروتئین بالا، ویتامین A و مقدار ویتامین C موجود در اسفناج به بدن اجازه میدهد تا به درستی چربی پوست سر را تنظیم کند و کمک به جلوگیری از ریزش مو میکند. این عوامل همچنین به مو کمک میکنند تا سریعتر رشد کنند. این یک معامله بزرگ برای افرادی است که سابقه ریزش مو در خانواده شان را دارند. برای این که این کار را برای خودتان انجام دهید، یک دستور غذای خوب این است که یک فنجان اسفناج را بردارید، آن را با یک قاشق سوپ خوری عسل، روغن زیتون، روغن نارگیل، یا روغن کرچک مخلوط کنید و سپس مخلوط را به پوست سر خود بمالید و آن را برای سی تا شصت دقیقه نگه دارید.
۶. تنظیم خواب و کمک به درمان بی خوابی:
به خاطر تعداد بالای ویتامین آن، اسفناج برای این مورد هم مفید است. البته اسفناج نیز دارای ویتامین B۶، و منیزیم است. B۶ به ما کمک میکند سروتونین را تولید کنیم، هورمونی که ما را آرام میکند و به تنظیم خواب و چرخههای بیدار کمک میکند.
۷. کاهش وزن:
تقریباً هر فنجان از اسفناج ۷ کالری دارد، پس اسفناج یک روش عالی برای کاهش وزن است.
۸. خواص ضد سرطانی اسفناج:
اسفناج خواص آنتی اکسیدانی ضد سرطان و ضد التهاب دارد. یک کوه تحقیق وجود دارد که نشان میدهد اسفناج چگونه به مقابله با سرطان کمک میکند. اسفناج نسبت به حفاظت از DNA عمل میکند.
فولات بالای موجود در اسفناج از طرح ژنتیکی ما در برابر تغییر در طول تقسیم سلول محافظت میکند، خطری که میتواند منجر به سرطان و ظهور زودرس پیری به شیوههای دیگر شود.
۹. آلکالیزر بدن:
اکثر ما رژیم غذایی اسیدی داریم، بین قهوه، چای و دیگر غذاهایی که میخوریم، میتواند یک مشکل باشد. قدرت اسیدی بدن میتواند منجر به عدم تعادل در سطوح باکتری شود و باعث میشود که در معرض خطر رشد مخمر در خارج از کنترل باشیم. هم چنین سطح بالایی از اسیدیته بدن نیز میتواند به معنای خطر بیشتر آکنه و جوشها باشد. با معکوس کردن این اسیدی شدن بدن، اسفناج ما را در برابر این مشکلات بالقوه محافظت میکند.
۱۰. سلامت استخوان ها:
غنی از ویتامین K است، اسفناج استخوانها را از خطرات عمومی محافظت میکند. اسفناج مشهور است که به استخوانها کمک میکند مواد معدنی را جذب کنند؛ به این فرآیند کانی سازی استخوان گفته میشود.
این کار هم چنین به تاخیر یا جلوگیری از ظهور پوکی استخوان کمک میکند.
۱۱. اسفناج برای جلوگیری از کم خونی:
اسفناج غنی از آهن است. اسفناج یک روش گیاهی عالی برای جلوگیری از کمبود آهن است. کم خونی عموماً توسط گیاه خواران و یا افرادی که رژیم غذایی کمتری را میخورند، تجربه میشود. اسفناج یک پشتیبان اصلی در هر رژیم غذایی است که شامل کاهش گوشت میشود.
۱۲. سلامتی چشم:
غنی از کاروتنوئیدهای فراوان، اسفناج نسبت به سلامت چشم عالی است. اسفناج در برابر آب مروارید و انحطاط ماکولا محافظت میکند.
۱۳. پیش گیری از اثرات پیری:
اسفناج شامل عواملی است که از علائم سالخوردگی توسط میزان بالای آنتی اکسیدانها جلوگیری میکند و همچنین از ایجاد رادیکالهای آزاد ناشی از سرطان جلوگیری میکنند.
۱۴. استحکام ماهیچه ای:
اسفناج یک روش کلاسیک برای افزایش قدرت بدون ریسک افزایش وزن است. طبق نظر متخصصان در سرتاسر دنیا، اسفناج واقعاً به ساختن ماهیچه قوی و لخم کمک میکند.
۱۵. مفید برای فشار خون بالا:
اگر از فشار خون رنج میبرید، در خوردن اسفناج دچار تردید نشوید، فشار خون بالا در واقع نشان داده شده است که با افزایش مصرف اسفناج پایین میآید. به خاطر مقدار زیاد پتاسیم، اسید فولیک، و منیزیم، اسفناج میتواند معجزهای را برای فشار خون انجام دهد.
۱۶. جلوگیری از زخم معده:
با محافظت از غشا مخاطی معده، اسفناج به جلوگیری از زخم معده کمک میکند. زخم معده مشکلی رایج است که به دلیل رژیم غذایی ضعیف، سیگار کشیدن و یا ترکیبی از این دو ایجاد میشود. با خوردن اسفناج بیشتر، شما قادر به آرام کردن و دور کردن غذاهایی در رژیم غذایی خود میشوید، که باعث اسیدی شدن معده شما شده اند.
۱۷. رشد عصب جنین:
اسفناج برای خانوادههای در حال انتظار عالی است، زیرا برای سلامتی فرزند بسیار مفید است. فولات و میزان اسید فولیک بالای آن به کاهش خطرات مربوط به شکاف کامی جنین کمک میکند. ویتامین A که به وفور در اسفناج یافت میشود، برای رشد شش جنین نیز عالی است.
۱۸. اسفناج برای مدیریت دیابت:
آلفا لیپوئیک موجود در اسفناج به کاهش سطح گلوکز خون کمک میکند. علاوه بر این، مقدار فیبر بالا در اسفناج، بدن را منظم نگه میدارد و به حفظ سطح قند خون کمک میکند.
۱۹. پیش گیری از آسم:
بتاکاروتن موجود در اسفناج نشان داده شده است که به کاهش خطرات حملههای آسم کمک میکند. این یک معامله بزرگ برای مبتلایان به آسم است، زیرا هیچ چیز به اندازه یک لحظه قادر به نفس کشیدن نیست. مقادیر بالای ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E و منیزیم همگی در خواص ضد آسم آن سهیم هستند.
۲۰. جلوگیری از سرطان پروستات:
اسفناج به جلوگیری از سرطان پروستات کمک میکند و مانع گسترش سرطان میشود. حدود یک در ۳۹ مرد از سرطان پروستات جان خود را از دست خواهند داد و یک نفر در هفت نفر در طول زندگی خود تشخیص سرطان پروستات را دریافت خواهد کرد.
۲۱. پوست سالم و زیبا:
میزان بالای ویتامین A به مرطوب ماندن پوست کمک میکند. علاوه بر این، مقدار بالای ویتامین C در اسفناج به حفظ مناسب محتوای چربی پوست ما کمک میکند. ویتامین A اسفناج به تولید چربی کمک میکند و این باعث میشود که موهای براق و زیبا داشته باشیم.
۲۲. اسفناج برای سلامت نوزاد:
اسفناج منبع خوبی از پروتئینهای مفید برای نوزادان است. اسفناج به عنوان غذای کودک بسیار محبوب است، چون بسیار نرم و برای هضم خوب است. مقدار کلسیم بالای موجود در اسفناج همچنین به رشد استخوان و کانی سازی آن کمک میکند.
۲۳. سلامت خون:
اسفناج برای کمک به سلامت سلول قرمز خون مفید است. یک فنجان اسفناج پخته، ۶.۴ میلی گرم آهن دارد. این کار به کم خونی کمک میکند. همچنین نشان داده شده است که اسفناج به بهبود گردش خون کمک میکند که جریان اکسیژن را به سلولها در سراسر بدن افزایش میدهد.
۲۴. کم کالری و مفید:
اسفناج بسیار کم کالری است که برای سلامت کلی بدن بسیار مناسب است پس برای افرادی که به هر دلیل ملزم به داشتن برنامهی غذایی کم کالری هستند بسیار مفید خواهد بود.
۲۵. مفید برای DNA:
اسفناج نیز دارای خواصی است که به DNA ما کمک میکند. در حقیقت، این فولات موجود در اسفناج از آسیب اکسیداتیو به پایگاههای DNA جلوگیری میکند.
۲۶. محافظت از پوست دربرابر اشعه ها:
نشان داده شده است که اسفناج نیز به حفاظت از پوست در برابر اشعههای مضر فرابنفش کمک میکند. آنتی اکسیدانهای موجود در اسفناج مثل لوتین و کورستین هر دو برای حفاظت از پوست از برابر آفتاب و نیز خارش پوست، اگزما، پوستی خشک و دیگر بیماریهای پوستی کار میکنند. اسفناج همچنین دارای کاروتنوئیدها و پلی فنولها بالایی است که به منظور کاهش اریتم در پوست بعد از آسیب آفتاب شبیه سازی شده، نشان داده شده است.
۲۷. مفید برای هضم:
با تخلیه سموم، اسفناج به هضم کمک میکند. سبزیجات سبز، به خصوص اسفناج که به هضم غذا کمک میکند و ستون هر گونه تصفیه یا دفع مسمومیت است.
۲۸. تسکین آرتروز:
خاصیت قلیایی اسفناج به ورم مفاصل کمک میکند. این واقعیت که اسفناج سرشار از ویتامین K است، این تمایز را به آن میدهد، چون ویتامین K۲ اسفناج به درمان و جلوگیری از مشکلات سلامتی کمک میکند.
توصیه میشود که حداقل اسفناج را کمی بپزید اگر اگزالات برای شما یک نگرانی است.
۲۹. سلامت لثه و مینای دندان:
مقدار بالای ویتامین C اسفناج، به سلامتی دهان کمک میکند، مانند لثههایی که مستعد خونریزی در هنگام مسواک زدن هستند. محتوای اسید فولیک بالای اسفناج برای سلامت لثه بسیار عالی است و گفته میشود که به پیش گیری از ورم لثه کمک میکند کلسیم موجود در اسفناج نیز برای مینای دندان بسیار مفید است.
۳۰. ضد سرطان تخمدان:
گفته میشود که به پیش گیری از خطرات سرطان تخمدان کمک میکند. کامپرلو که به مقدار زیادی در اسفناج یافت میشود، به کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان تا میزان ۴۰ % مربوط میشود.
۳۱. اسفناج برای سرطان سینه:
بیشتر مردم کسی را در زندگی خود میشناسند که سرطان پستان دارد. این کار باید با استفاده از کاروتنوئیدهای قوی موجود در اسفناج انجام شود که بخشی از آن چیزی است که آن را سبز روشن میسازد. نشان داده شده است که کاروتنوئیدها ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش میدهند.
۳۲. فیبر رژیمی:
اسفناج کالری بسیار پایینی دارد که فیبر را جذب میکند. این، سیستم گوارشی شما را سالم نگه میدارد، که همه چیز برای سلامتی ماست. داشتن معده سالم و یک تعادل مناسب باکتریایی، برای متعادل ماندن در مسیر شما برای سلامت بهتر ضروری است. فیبر موجود در اسفناج مثل همه فیبرها، سطح کلسترول را کاهش میدهد و به کنترل سطح قند خون و کنترل و کاهش وزن کمک میکند.
۳۳. رشد مجدد و پرپشت شدن موها:
اگر شما نمیدانستید، یا حداقل فکر نمیکردید که درست باشد، افرادی وجود دارند که ادعا میکنند راههایی برای پردازش برگهای اسفناج وجود دارد که واقعاً میتوانند الگوی طاسی مو را درمان کنند.
طرز تهیه بهترین نوشیدنی با اسفناج
مواد لازم:
اسفناج خرد شده:۲ فنجان
سیب یا گلابی، خرد شده:۱ عدد
ساقه کرفس:۱ عدد
آب آهک یا لیمو:نصف پیمانه
آب:۳/۴ فنجان
طرز تهیه:
اسفناجهای خرد شده را به همراه یک ساقه کرفس، سیب و یا گلابی تمیز کنید و خوب بشویید.
سپس کرفس و سیب را به قطعات بزرگ خرد کنید و داخل دستگاه مخلوط کن به همراه آب بریزید و خوب مخلوط کنید. بعد به مخلوط سیب و کرفس آب لیمو و اسفناج را هم اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مخلوط صاف و یکدست شود. نوشیدنی شما آمادست و میتوانید نوش جان کنید.
انتهای پیام