تهران ۱۴.۹۱° كمينه ۱۴.۷۹°  بیشینه ۱۴.۹۹°
۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۷
روز جهانی گونه‌های در معرض انقراض:

ایران و فرزندانش قربانی شرایط غیرحرفه‏‌ای

نقص‌های زیادی در جریان تولد توله‌ها وجود دارد، اصول بهداشتی رعایت نشده و محیط نگهداری توله‌ها و شیردهی حرفه‌ای نبود.
کد خبر: ۴۲۲۱۴

در شرایطی که از سه توله یوز متولد شده در طرح تکثیر در اسارت توران تنها یک توله زنده مانده انتقادات زیادی به نحوه مدیریت این موضوع و حتی کلیت طرح تکثیر در اسارت یوز وارد می‌شود. مدیرعامل سابق انجمن یوز ایران با اشاره به اشتباهات رخ داده در جریان تولد و نگهداری توله‌ها می‌گوید: علی رغم وجود این نواقص، تکثیر در اسارت ممکن است آخرین تیر ترکش ما برای احیای یوز باشد.

به نقل از ایسنا، مرتضی اسلامی. مدیرعامل سابق انجمن یوز ایران در آستانه روز جهانی گونه‌های در معرض انقراض (۲۱ می مصادف با ۳۱ اردیبهشت) با اشاره به احتمالات موجود برای ادامه زندگی سومین توله یوز «ایران» می‌گوید:«بقای توله یوز آخر به‌طور کامل مربوط به نحوه نگهداری و اجرای پروتکل‌های بهداشتی و رعایت موارد لازم است. تجهیزات مورد نیاز و غذای مناسب باید برای نگهداری یوز فراهم و روش‌های تغذیه مناسبی نیز درنظر گرفته شود.»

او با اشاره به درست یا غلط بودن تصمیم انجام سزارین برای یوز مادر ادامه می‌دهد:«انجام این عمل بستگی به وضعیت «ایران» در آن زمان داشته است و الان نمی‌توان این موضوع را تحلیل کرد. اگر سندی درباره زمان و نحوه تصمیم گیری درباره این موضوع وجود دارد، می‌توان از آن‌ها استفاده کرد و نظر دقیق‌تری راجع به آن داد.»

اسلامی با انتقاد از صدور مجوز فعالیت‌های صنعتی در منطقه توران ادامه می‌دهد:«متاسفانه مجوز معدن‌کاری در توران صادر شده است که می‌تواند به معنای خوانده شدن فاتحه یوز در این منطقه باشد. در چنین شرایطی نباید به دلیل پایین بودن احتمال تکثیر در اسارت از آن صرف نظر کنیم. نقدهایی که به این طرح مانند انجام عمل سزارین وجود داشت، سبب شد تا کل ماجرا زیر سوال برود. این طرح بسیار حیاتی است و روشن کردن این موضوع از رسالت‌های رسانه است.»

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز