تهران ۱۷.۷۹° كمينه ۱۳.۷۹°  بیشینه ۱۷.۹۹°
۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰

سالانه ۱۲.۵ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می‌شود

معاون ستاد قاچاق کالا و ارز: در حوزه سوخت نیز باید به انتظامی کمک شود تا نظارت‌های بیشتری در این حوزه داشته باشد و شرکت پخش و پالایش به همراه حوزه راه نیز از طریق سیستم نظارتی می‌توانند این بخش را کنترل کنند.
کد خبر: ۴۲۴۹۹

به نقل از ایرنا؛ معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد قاچاق کالا و ارز و جانشین این ستاد گفت: بطور معمول سالانه شاهد واردات ۱۲.۵ میلیارد دلار کالای قاچاق و تقلبی به‌شیوه‌های مختلف به کشور هستیم.

عبدالله هندیانی چهارشنبه شب در جلسه کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان در سالن جلسات شهید رجایی ساختمان استانداری این استان اظهار داشت: البته در بخش مبارزه با قاچاق کالا باید کالاهای قاچاق از کالاهای تقلبی تفکیک شود، زیرا نبود این تفکیک صدمات زیادی به کشور وارد می‌کند.

وی بیان کرد: همچنین این مساله مشکلات اقتصادی را به کشور وارد کرده و تولید کننده دیگر برایش صرفه تولید در داخل وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت کمیسیون ویژه قاچاق کالا و کالاهای تقلبی را راه‌اندازی کرده و پنج اولویت برای این مساله مشخص کرد.

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: اولویت اول این کمیسیون لوازم یدکی و سپس لوازم خانگی و بعد از آن حوزه مواد دخانی و نیز آرایشی و بهداشتی و در نهایت پوشاک است.

هندیانی افزود: ابلاغیه مبارزه با لوازم یدکی قاچاق و تقلبی و لوازم خانگی از ۱۵ تیر ماه سال جاری قابلیت اجرا دارد، اما باید به اصناف آموزش لازم داده شود و آنان بدانند نگاه ما این نیست تا سطح عرضه را اذیت کنیم بلکه آنان باید توجیه شوند و استاندارد نیز استانداردهای لازم را در خصوص این کالاها چک کند.

وی ادامه داد: در حوزه مواد دخانی ۴۰ برند محرز به عنوان قاچاق این بخش داریم و باید برنامه‌ریزی کرد تا قاچاق این کالا کم شود.

وی تصریح کرد: در حوزه آرایشی و بهداشتی ۲۰ درصد قاچاق سهم این بخش است که ایران هفتمین استفاده کننده این کالاها در جهان و دومین کشور بعد از عربستان در خاورمیانه است و از سوی دیگر این کالاها به علت نبود کیفیت لازم سلامتی جامعه را به خطر می‌اندازد.

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه تبلیغات باید سه ویژگی هوشمندانه، متناسب بودن و همه جانبه دیدن را داشته باشد مشاهده می‌شود که آن بیانات ۲۰ سال پیش برای امروز نیز کاربرد دارد.‌

هندیانی اظهار داشت: بر اساس تبصره ۴ ماده ۱۸ بسیاری از کالاهای اساسی در این قانون قرار گرفته و روغن در کنار سوخت، دخانیات، آرد و سایر اقلام نیز در این حوزه قرار می‌گیرند و تعزیرات نیز می‌تواند از این تبصره استفاده لازم را ببرد و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی و اصناف باید در خصوص انحراف از فرایند، اطلاعات کافی داشته باشد.

وی بیان کرد: بخش عمده‌ای از حوزه قاچاق در فضای مجازی انجام می‌شود اما با توجه به نبود سرورهای آن فضاها در ایران نمی‌توان آمار دقیقی در این خصوص ارائه داد از سوی دیگر شیوه‌نامه تبلیغاتی در فضای مجازی تنظیم شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

وی اضافه کرد: تاکنون ۳۰۰ شبکه فعال که قابلیت دسترسی به سرورهای آنها را داشتیم بسته شده و به بقیه تبلیغ کنندگان این بستر نیز تذکرات جدی داده‌ایم.‌

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: در حوزه ثبت انبارها در سامانه پایش و خود اظهاری‌های انجام شده فرمانداران باید این سامانه را به روز و انبارها را بار دیگر پایش کنند و زمانی که قرار است پس از پایش انبار ثبت نشده نیز به عنوان مورد تخلفی اعلام گردد نباید امکان ثبت در زمان دیگری فراهم شود.

هندیانی ادامه داد: در حوزه گندم و آرد استان گلستان به عنوان کالای اساسی در آن جزو اولویت و استان‌های شاخص است، تصمیم گرفتیم تا شیوه نامه کنترل آرد را تدوین و ابلاغ کنیم تا از این طریق بتوانیم حوزه گندم را هم مدیریت و رصد کنیم.

وی تاکید کرد: ما در ستاد هماهنگ کننده و برنامه‌ریز هستیم و این کارها را باید متولی بخواهد و متوالی آن نیز جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌ها هستند.

وی یادآور شد: در حوزه توتون و تنباکو نیز مانند گندم این استان ظرفیت خوبی دارد که می‌توان با توجه به سامانه آرد سامانه دیگری برای آن تعریف کرد و از ظرفیت این حوزه در بخش توسعه استفاده لازم را برد.

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: در حوزه چوب و ذغال و قاچاق آن نیز ابلاغیه جدیدی از اردیبهشت ماه در اختیار منابع طبیعی قرار گرفته و این اداره باید نیروهای زیر مجموعه خود را در این حوزه آموزش دهد زیرا ما به چوب به عنوان سرمایه ملی و لازم در کشور نگاه می‌کنیم.

هندیانی اضافه کرد: در حوزه سوخت نیز باید به انتظامی کمک شود تا نظارت‌های بیشتری در این حوزه داشته باشد و شرکت پخش و پالایش به همراه حوزه راه نیز از طریق سیستم نظارتی می‌توانند این بخش را کنترل کنند.

وی افزود: مساله قاچاق سوخت نیروگاه این استان باعث شد تا نیروگاه‌های دیگر کشور را هم کنترل کنیم و در حوزه اتصال نیروگاه به لوله‌ها که از قاچاق سوخت جلوگیری می‌کند تلاش داریم تا کار از طریق ردیف‌های دیگر مانند میزان صرفه جویی انجام شود.‌

معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: در حوزه دام سبک جهاد استان باید به منظور کنترل بیشتر و بهتر پلاک کوبی دامهای شهری و عشایری را با همت و جدیت بیشتری دنبال کند و در حوزه سوخت ماشین آلات و چاه‌های کشاورزی جهاد به عنوان متولی باید در زمان مشخص میزان مورد نیاز را ارائه و شرکت پخش و پالایش آن را تایید کند و ما نیز در ستاد چاه‌های دارای پروانه و ماشین آلات دارای پلاک را تایید می‌کنیم.

 

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز