تهران ۲۴.۹۱° كمينه ۲۴.۸۴°  بیشینه ۲۶.۷۹°
۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۳

ایران همواره از تحقق یک نظام اقتصادی بین‌المللیِ غیرتبعیض‌آمیز حمایت کرده است/حجم کنونی تجارت میان کشورهای دی-۸ با ظرفیت واقعی فاصله دارد

کد خبر: ۲۰۲۳۵
 
رئیس جمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه اقتصادی نیز همواره از کشورهای همسو برای تحقق یک نظام اقتصادیِ بین‌المللی غیر تبعیض‌آمیز کرده است و به همین منظور با هدف دستیابی به رشد اقتصادی، توسعه متوازن، رفاه و سعادت مردم، حفظ ارزش ها و فرهنگ های ملی و کسب جایگاه مناسب در روابط بین المللی است که ما از اعضای فعال گروه‌بندی‌های بین‌المللی و منطقه‌ای اقتصادی هستیم. 

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی ظهر امروز با شرکت در دهمین اجلاس کشورهای در حال توسعه دی-۸ طی سخنانی خطاب به رئیس دولت بنگلادش که میزبانی این اجلاس را برعهده دارد، گفت: قدردانی خودم را از شما و همکارانتان برای برگزاری این اجلاس ابراز می‌دارم. همچنین لازم می‌دانم از رئیس پیشین این نشست برادر عزیزم آقای اردوغان و جمهوری ترکیه به دلیل ریاست موثر بر سازمان دی ۸ سپاسگزاری نمایم.

وی افزود: امیدوارم این نشست گام بلند و جدیدی برای تحقق اهداف و آرمان سازمان دی ۸ باشد و موجب تقویت روابط میان اعضا شود.

روحانی در ادامه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه اقتصادی نیز همواره از کشورهای همسو برای تحقق یک نظام اقتصادیِ بین‌المللی غیر تبعیض‌آمیز کرده است و به همین منظور با هدف دستیابی به رشد اقتصادی، توسعه متوازن، رفاه و سعادت مردم، حفظ ارزش ها و فرهنگ های ملی و کسب جایگاه مناسب در روابط بین المللی است که ما از اعضای فعال گروه‌بندی‌های بین‌المللی و منطقه‌ای اقتصادی همچون گروه ۷۷، اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند، سازمان همکاری اکو، سازمان حاشیه دریای خزر و البته سازمان دی ۸ هستیم.
وی ادامه داد: در حوزه همکاری و تعاملات همکاری اقتصادی نیز به زودی اولین منطقه تجارت آزاد را با کشورهای حوزه اوراسیا تشکیل خواهیم داد.

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌ کشورهای دی-۸ ابراز داشت: سازمان دی ۸ از ظرفیت ها و موهبت های بسیار بالایی در زمینه‌هایی مانند منابع انسانی، ذخایر انرژی، اقتصادهای مکمل و بخش خصوصیِ علاقمند، بهره‌مند می‌باشد و در مقابل همگی با مشکلات و موانع مشابه مواجهیم که آخرین آن ها پاندمی کرونا است که جامعه جهانی را با عدم قطعیت در چشم انداز پیش رو مواجه نمونده است. از همین جهت می‌توان انتظار داشت که کشور های دی ۸ دوستان نزدیکی برای همکاری بعد از کرونا خواهند بود.

وی افزود: اقداماتی همچون تاسیس دانشگاه بین المللی دی ۸ و ایجاد شبکه انتقال و تبادل فناوری دی ۸ که هر دو حوزه از لحاظ همکاری نیروی انسانی و کلیدی می‌باشد؛ موید اهتمام ما در این راستا و آمادگی کامل برای عملی کردن توافقات در دی ۸ در حوزه فناوری اطلاعات، تسهیل تجارت، سرمایه‌گذاری، کشاورزی، پتروشیمی، گردگشری و تسهیل صدور روادید می‌باشد.
روحانی در ادامه بیان داشت: با توجه به اهمیت تجارت خارجی و توسعه برای کشورهای دی-۸ مایل هستم که تاکید کنم حجم تجارت فعلی میان کشورهای عضو با ظرفیت‌های واقعی فاصله زیادی دارد و نیاز است اقدامات لازم برای تسهیل تجارت و گسترش مبادلات صورت گیرد.

وی ادامه داد: یکی از سرمایه های قابل توجه کشور های دی ۸ در کنار اعتقادات اسلامی و سرمایه بزرگ انسانی، بازار ۸ کشور و دیگر کشور های مسلمان جهان است. طرح مگا پروژه‌ها و گسترش تبادل اقتصادی می‌تواند گامی در مسیر توسعه اقتصادی و همکاری‌ها باشد.

انتهای پیام
منبع: ایلنا
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز