تهران ۲۲.۷۹° كمينه ۲۱.۷۹°  بیشینه ۲۲.۹۹°
۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۱:۱۵

خاورمیانه، کانونی برای رمزارزها

خیلی‌ها می‌گویند من از قافله عقب مانده‌ام، باید گفت اصلا اینطور نیست، چون قافله هنوز راه نیفتاده است.
کد خبر: ۲۳۹۲۶
رمزارزها و به‌ويژه بیت‌کوین اخیرا بسیار خبرساز بوده‌اند اما ماهیت این پول‌های مجازی همچنان برای بسیاری معماست. نشست ای.آی.بی.سی در دُبی اخیراً به‌منظور پرکردن این خلاء اطلاعاتی برگزار شد.

قافله‌ای که هنوز اول راه است

به گزارش یورو نیوز، امان پولیس،‌ بنیانگزار گروه سیگما و نشست ای.آی.بی‌.سی دربارهٔ اهمیت اطلاع‌رسانی در این زمینه می‌گوید: «گرچه برای کارشناسان این حوزه جلسات فنی زیادی برگزار می‌شود، اما متوجه‌ایم که آگاهی‌رسانی عمومی هم بسیار مهم است. می‌خواهیم تودهٔ مردم جامعهٔ رمزارزها، زنجیرهٔ بلوکی را کاملا درک کنند.»

رمزارزها به زبان ساده، پولی مجازی و لمس‌نشدنی اند که پشتوانه بانکی یا دولتی ندارند. دارندهٔ رمزارز می‌تواند از طریق تراکنش‌های پیچیدهٔ زنجیرهٔ بلوکی به‌شکل ناشناس دریافت و پرداخت داشته باشد.

ایرینا هی‌ور، وکیل در زمینه فناوری‌های مالی و رمزارزها می‌گوید: «هنوز برای یک فرد عادی ناگفته‌های زیادی در این زمینه هست. کمتر از ۱/۳ درصد از مردم جهان رمزارز دارند. خیلی‌ها می‌گویند من از قافله عقب مانده‌ام، باید گفت اصلا اینطور نیست، چون قافله هنوز راه نیفتاده است.»

نظر کارشناسان: خودتان اطلاعات کسب کنید و تصمیم بگیرید

چنین نشست‌ها و برنامه‌هایی افراد مهم و نمایندگان نام‌های تجاری برجسته را در این زمینه گرد هم می‌آورد و آینده این فناوری‌ را شکل می‌دهد. مهمان اصلی نشست ای.آی.بی‌.سی در دُبی، دکتر اسکات استورنِتا یکی از طراحان زنجیرهٔ بلوکی بود که بیت‌کوین بر آن بنا شد.

وی می‌گوید: «در ابتدای پیدایش اینترنت تقلب و کلاه‌برداری‌ مالی زیاد بود. اما در طول زمان ما نوعی اساس مطمئن فراهم کردیم که می‌گذارد ارزش مالی زیادی بر آن بنا کنیم.»

دکتر استرونتا معتقد است که خاورمیانه قابلیت آن را دارد که به «یکی از مراکز عمده زنجیره بلوکی و فناوری رمزارز» تبدیل شود. وی برخی از جنبه‌های اخلاقی سرمایه‌گذاری اسلامی را جذاب می‌داند و معتقد است که می‌توان برخی از آنها را وارد حوزهٔ رمز‌ارزهای آینده کرد.

اما منتقدان می‌گویند رمزارزها ناپایدارند و برای سرمایه‌گذارانی که کارگزار مالی نداشته باشند خطرناک. همچنین بازار رمزارزها افت‌وخیز زیادی هم داشته، و اظهار نظر افراد مشهوری مانند ایلان ماسک روی شبکه‌های اجتماعی، اخیرا به تردید‌ها در این زمینه دامن زده است.

بروک پیرس، عضو بنیاد بیت‌کوین معتقد است: «بهترین راهش آن است که خودتان بروید و اطلاعات کسب کنید و بعد با دانشتان تصمیم بگیرید که آیا رمزارزها در آینده مهم خواهند بود یا خیر. دیدگاه خود من به‌روشنی همین است.»

دُبی در مسیر تقویت پول‌های مجازی

برخی شرکت‌ها پرداخت با رمزارز را می‌پذیرند اما تعدادشان بسیار محدود است. دُبی می‌خواهد در این زمینه تغییر ایجاد کند و یکی از اقداماتش راه‌اندازی کانون رمزارزی دی.ام.سی.سی بوده است.

احمد حمزه، مدیر اجرایی این کانون می‌گوید: «ما به اهمیت زنجیره بلوکی و رمزارزها واقفیم و با همکاری مقامات امنیت و تسهیلات مجازی مقررات پویایی را در این زمینه فراهم کرده‌ایم. همچنین خدمات گوناگونی را برای این شرکت‌ها در نظر گرفته‌ایم تا پس از راه‌اندازی بتوانند به شکوفایی و موفقیت برسند.»

بسیاری هنوز دربارهٔ رمزارزها تردید دارند اما برخی دولت‌ها، بانکها و مؤسسات مالی که به استقبال از آنها رفته‌اند معتقدند که پول مجازی پول آینده است. انتهای پیام
اشتراک گذاری :
برچسب ها : بیتکوین رمز ارز
ارسال نظر

آخرین اخبار روز