تهران ۲۰.۶۷° كمينه ۲۰.۴°  بیشینه ۲۰.۹۹°
۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۰۲:۴۵

هورمونی که باعث چاقی می‌شود

دانشمندان روی آنزیمی در چربی به نام هیستون دی استیلاز ۶ (HDAC ۶) متمرکز شده اند و توانستند آن را در موش‌های چاق با رژیم‌های غذایی پرچرب مهار کنند.
کد خبر: ۳۸۰۸۰

هورمونی که باعث چاقی می‌شود
هدف قرار دادن آنزیم هیستون دی استیلاز ۶ (HDAC ۶) در سلول‌های چربی باعث کاهش وزن سریع در موش‌های چاق می‌شود. یکی از هورمون‌هایی که بیشتر در تحقیقات چاقی نقش دارند، لپتین است. دانشمندان نشان می‌دهند که چگونه تغییر نحوه واکنش بدن به آن می‌تواند منجر به بهبود سلامت شود.

یک مطالعه نشان داده است که چگونه هدف قرار دادن یک آنزیم در سلول‌های چربی، می‌تواند حساسیت به لپتین را تغییر دهد و در نتیجه باعث کاهش وزن سریع در موش‌های چاق شده و سلامت متابولیک کلی را بهبود بخشد.

لپتین هورمونی است که سلول‌های چربی تولید می‌کنند و نقش کلیدی در تنظیم اشتهای ما ایفا می‌کند. با برقراری ارتباط با مغز به ما اطلاع می‌دهد که به اندازه کافی غذا خورده‌ایم؛ بنابراین، افراد چاق مقادیر بیشتری لپتین خواهند داشت.

اما ارتباط با مغز در افراد چاق می‌تواند از بین برود و باعث پرخوری و افزایش وزن آن‌ها شود که به عنوان مقاومت به لپتین شناخته می‌شود.

جدیدترین تحقیقات دانشمندان دانشگاه میشیگان روی آنزیمی در چربی به نام هیستون دی استیلاز ۶ (HDAC ۶) بود و در عرض چند هفته به کاهش وزن تقریبی ۲۵ درصد منجر شد. این درمان مانند مصرف کمتر غذا باعث کاهش مصرف انرژی نمی‌شود؛ زیرا موش‌ها بهبود‌هایی در سلامت کبد و عدم تحمل گلوکز نشان و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهند.

یکی از مسائلی که دانشمندان در تلاش برای رسیدگی به آن هستند، سمیتی است که هنگامی رخ می‌دهد که اکثر مهارکننده‌های HDAC ۶ در بدن انسان تجزیه می‌شوند و آن‌ها را برای استفاده در درمان دیابت و چاقی ناامن می‌کند. این تیم اکنون روی نسخه‌هایی کار می‌کند که فاقد این بخش‌های سمی هستند؛ اما همچنان می‌توانند همان اثرات بازدارنده را برابر HDAC ۶ داشته باشند.

دانشمندان در حال بررسی روش‌هایی برای کسب این نتایج در نمونه انسانی هستند، این پژوهش در مجله نچرال متابولیسم منتشر شده است.

منبع: سایت نیواطلس

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز