تهران ۲۱.۷۳° كمينه ۲۱.۵۱°  بیشینه ۲۱.۹۹°
۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۸

شهرداری تخلفی در خصوص عوارض نداشته است

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز گفت: شهرداری شیراز در خصوص دریافت عوارض قانونی مطابق با مصوبه شورای اسلامی شهر که به تایید هیئت حل اختلاف استانداری فارس رسیده عمل کرده و هیچ خلافی در محاسبه و دریافت عوارض نداشته است.
کد خبر: ۴۱۳۶۱

شهرداری تخلفی در خصوص عوارض نداشته است

امید گشتاسبی با اشاره به شایعات و حواشی پیرامون عوارض دریافتی شهرداری شیراز و افزایش چندصد درصدی، گفت: مبنای محاسبه عوارض در شهرداری قیمت روز و منطقه‌بندی شده املاک در شهر است که توسط کارشناسان رسمی دادگستری تعیین می‌شود

به نقل از شهرداری شیراز ‌گشتاسبی افزود: این امر در راستای تحقق مفاد طرح تفصیلی مصوب و به عنوان ابزار و سیاست‌های انقباضی در ساماندهی به وضع موجود کمبود پارکینگ و حفظ باغات ارزشمند شهر شیراز است.

گشتاسبی ادامه داد: در صورتی‌ که شهروندان عزیز نگرانی بابت میزان عوارض صدور پروانه خود دارند، می‌توانند به اداره کل تشخیص، وصول درآمد و مطالبات شهرداری شیراز واقع در بلوار شهید چمران مراجعه کنند.

افزایش نرخ متناسب با قیمت‌های منطقه‌بندی تا سقف ۵۰ درصد

وی تصریح کرد: بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز و تایید هیات حل اختلاف استانداری، نرخ عوارض امسال ۱۴۰۱ نهایتا تا سقف ۵۰ درصد در حوزه ساخت‌وساز نسبت به سال گذشته و متناسب با قیمت‌های منطقه‌بندی افزایش داشته است.

این مدیر شهرداری با اشاره به حواشی اخیر در این‌ مورد بیان داشت: به نظر می‌رسد حواشی اخیر عمدتا شیطنت‌های رسانه‌ای و یا عدم اطلاع برخی شهروندان از قوانین جاری محاسبه و وصول عوارض شهری است.

گشتاسبی خطاب به شهروندان اظهار کرد: هر رقمی که شهرداری از مراجعه‌کننده محترم برای صدور پروانه دریافت می‌کند، صرفا بابت عوارض نیست.

وی عنوان کرد: افزایش مورد ادعای برخی افراد و رسانه‌ها عمدتا متوجه جرائم تخلفاتی است که این افراد در ساخت‌وساز داشته‌اند که از جمله مهمترین این تخلفات عدم تامین پارکینگ مورد نیاز واحدهای مسکونی و یا تجاری در نقاط گران شهر است.

به گفته گشتاسبی؛ بر اساس ضوابط و مقررات طرح تفصیلی شهر شیراز که به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری کشور رسیده است، هر سازنده واحد مسکونی و یا تجاری باید نسبت به تامین پارکینگ برای هر واحد ساخته شده در همان پلاک اقدام کند.

وی افزود: مالک در صورت عدم تامین پارکینگ، موظف است در شعاع ۱۵۰ متری نسبت به ملک خود ضمن خرید زمین، پارکینگ استاندارد احداث کند.

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز اضافه کرد: در غیر این صورت باید سازنده محترم‌ نسبت به کاهش زیربنای ساخت‌وساز اقدام کند.

گشتاسبی گفت: در واقع به عبارتی، شهرداری صرفا مجاز است این مبالغ را صرف احداث پارکینگ گروهی در مقابل نقاط مختلف شهر کرده و امکان صرف این درآمد در موارد دیگر از جمله حقوق و دستمزد وجود ندارد.

گشتاسبی با یادآوری اینکه مبنای محاسبه عوارض در شهرداری، قیمت روز و منطقه‌بندی‌شده املاک در شهر است که توسط کارشناسان رسمی دادگستری تعیین می‌شود، گفت: طبیعی است که با افزایش قیمت زمین، هزینه تامین و احداث هر پارکینگ برابر با ۱۵ مترمربع نیز افزایش یابد.

شهرداری در افزایش نرخ پارکینگ تصرفی ندارد

وی خاطرنشان کرد: در نتیجه، این افزایش نرخ پارکینگ ناشی از شرایط اقتصادی حاکم بر بازار مسکن و املاک است که شهرداری در آن تصرفی ندارد.

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز در ادامه سخنان خود به نکته دیگری در مبحث افزایش عوارض اشاره و بیان داشت: این موضوع مربوط به بحث اراضی و املاکی است که بدون پرداخت حقوق قانونی شهر و عدم‌ اخذ استعلام از شهرداری مبادرت به تفکیک اراضی کرده‌اند و یا فاقد سند بوده و یا مالکان آنها قصد تفکیک و افراز سند دارند.

گشتاسبی افزود: در چنین شرایطی مطابق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰ مالکان چنین اراضی باید ۴۳.۷۵ درصد از زمین خود را به عنوان سهم خدمات شهری به شهرداری واگذار کنند.

وی با اشاره به مبلغی که مالک به شهرداری پرداخت می‌کند، گفت: از آنجا که مالکان عمدتا تمایلی به واگذاری زمین خود به شهرداری ندارند، پس معادل ریالی آن را به قیمت روز کارشناسی شده توسط کارشناسان رسمی دادگستری باید به شهرداری پرداخت کنند.

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز بیان کرد: مطابق آنچه پیشتر گفته شد به دلیل افزایش چند برابری نرخ زمین در شیراز، این ارقام نیز افزایش داشته است و از طرف دیگر به تناسب، هزینه‌های شهرداری در تملک اراضی و املاک اشخاص نیز افزایش می‌یابد.

بحث عوارض ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری باغات و اراضی با کاربری باغ، نکته دیگری بود که مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز بیان و عنوان کرد: از آنجا که در صورت موافقت کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهرسازی و معماری با تغییر کاربری اراضی باغات و یا اراضی با کاربری غیرمسکونی، برای چنین اراضی ارزش افزوده ایجاد شده و به طور مثال زمین باغی یا کشاورزی که به ازای هر متر مربع به قیمت ۱۰ میلیون تومان معامله می‌شده، با تغییر کاربری قیمت آن چندین برابر می‌شود.

قانون‌گذار برای این میزان ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری ملک، عوارض تعیین کرده است

گشتاسبی تاکید کرد: قانون‌گذار برای این میزان ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری ملک، عوارض تعیین کرده است و طبق مصوبات شورای اسلامی شهر تمام عوارض دریافتی توسط ستاد آبادگری باغات قصردشت صرفا در راستای تملک باغات موجود در حوزه یک باغات به عنوان میراث ارزشمند و تاریخی شهر شیراز و در راستای حفظ و نگهداری این امانت به نسل‌های آینده است.

به گفته وی؛ مجموع این ارقام در شرایط اقتصادی حاکم بر بازار مسکن و ملک، ارقامی را به نمایش می‌گذارد که برای برخی شهروندان تعجب آور است اما باید اذعان کرد که همه این ارقام در تمام سالیان عمر مدیریت شهری در کشور به عنوان عوارض متناسب با شرایط اقتصادی کشور، نرخ تورم و وضعیت بازار مسکن و املاک و نیز با قیمت‌های منطقه‌بندی به روز و کارشناسی شده توسط کارشناسان رسمی دادگستری توسط شهرداری‌ها اخذ می‌شده است.

هیچ‌ تخلف یا محاسبه عوارض خلاف مقررات نداشتیم

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز گفت: به شهروندان گرامی اطمینان خاطر می‌دهیم که هیچ‌گونه تخلف و یا محاسبه عوارض خلاف مقررات و مصوبات شورای اسلامی شهر شیراز امسال در بحث عوارض انجان نشده است.

گشتاسبی گفت: بیان داشت: بر خلاف برخی ادعاها در فضای مجازی، مدیریت و کارکنان شهرداری شیراز تلاش می‌کنند ضمن تکریم ارباب رجوع، با بکارگیری سامانه‌های هوشمند محاسباتی و با کمترین دخالت نیروی انسانی نسبت به محاسبه عوارض صدور پروانه ساخت‌وساز و یا دیگر عوارض قانونی اقدام کنند.

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز