تهران ۲۰.۶۷° كمينه ۱۹.۷۹°  بیشینه ۲۰.۹۹°
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۷

کمبود ۶ میلیون پرستار در نظام سلامت دنیا

معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار کرد: امروز نظام سلامت در دنیا ۶ میلیون پرستار کمبود دارد لذا بهره‌گیری از روش‌هایی که بتواند نیاز به نیروی انسانی پرستاری را کاهش دهد، در تمام دنیا مورد تاکید قرار دارد.
کد خبر: ۶۴۱۷۱

کمبود ۶ میلیون پرستار در نظام سلامت دنیا

 

به گزارش معاصر به نقل از ایسنا، دکتر عباس عبادی در پنجمین پودمان آموزشی مدیران پرستاری منطقه ۴ آمایشی (خوزستان و لرستان) در اهواز با اشاره به اهداف برگزاری این پودمان گفت: ارتقای کیفیت مراقبت های پرستاری با هدف ارائه مراقبت ایمن به بیماران، دغدغه اصلی معاونت پرستاری است که ابزار اصلی تحقق این مهم، توانمندسازی مدیران پرستاری جهت پایش، نظارت و ارزشیابی خدمات می باشد تا قادر به ممیزی خدمات و ارائه بازخورد مناسب جهت اصلاح فرآیندهای نیازمند ارتقا باشند.

وی با بیان این که یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت مراقبت‌های پرستاری، وجود نیروی انسانی توانمند، با کیفیت و کمیت مناسب می باشد، اضافه کرد: کمبود نیروی انسانی چالشی جهانی بوده که در حال حاضر، نظام‌های سلامت دنیا را با کمبود حدود شش میلیون پرستار مواجه ساخته است. لذا بهره‌گیری از روش‌هایی که بتواند نیاز به نیروی انسانی پرستاری را کاهش دهد، در تمام دنیا مورد تاکید قرار دارد. بر این اساس ضروری است تا فرآیندهای غیرضروری و غیر مرتبط در بیمارستان‌ها، حذف و فرآیندهای نیازمند ارتقا، بهینه شود تا بخش اعظم وقت، صرف فرآیندهای مبتنی بر شرح وظایف پرستاری و مراقبت‌های مستقیم، در بالین بیمار شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با پرداختن به این که هدف غایی ارائه مراقبت‌های پرستاری، رضایتمندی بیمار و خانواده می‌باشد، گفت: در بسیاری از موارد لبخند پرستار کافی است تا منجر به حصول این نتیجه شود لذا توجه ما همزمان باید معطوف به راهبردهایی شود که بدون نیاز به هیچ پیش زمینه‌ای، منجر به رضایتمندی بیمار شود.

عبادی افزود: این ویژگی‌ها در پرستارانی وجود دارد که "تقوا" دارند. به عبارت دیگر، پرستاری متقی محسوب می شود که علاوه بر سایر ویژگی‌ها، عملکرد مبتنی بر شواهد ارایه می دهد زیرا می‌داند عملکرد روتین و غیر علمی سبب آسیب بیمار می گردد. لذا تقوا یکی از تعیین کننده‌های کیفیت مراقبت تلقی می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، این پودمان با حضور معاون پرستاری، مدیرکل دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری وزارت بهداشت، رئیس، معاون درمان و مدیر پرستاری دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی اهواز  با حضور ۱۵۰ نفر از مدیران پرستاری دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها، مدیران خدمات پرستاری و سرپرستاران اورژانس بیمارستان‌های منطقه ۴ آمایشی (خوزستان و لرستان) و همچنین همه سرپرستاران بیمارستان الگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار و اصول و مبانی پایش و ارزشیابی خدمات پرستاری در قالب یک دوره سه روزه در روزهای چهارشنبه تا جمعه مورخ ۲۰ لغایت ۲۲  تدریس شد.

 

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز