تهران ۲۶.۷۳° كمينه ۲۶.۵۱°  بیشینه ۲۷.۷۹°
۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۳

انتشار اطلاعات هیأت نظارت بر برجام در آینده انجام خواهد شد

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: هیأت نظارت بر برجام پنج وظیفه برعهده دارد و تصمیم‌گیری درباره انتشار اطلاعات درباره اعضای هیأت نظارت بر برجام در آینده انجام خواهد شد.
کد خبر: ۷۰۴۴

اخبار معاصر: علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی با رد برخی زمزمه طرف‌های آمریکایی درباره PMD در اجرای برجام تأکید کرد: در نامه‌ای که رهبر معظم انقلاب بعد از طی مسیر شورای عالی امنیت ملی و مجلس درباره برجام و PMD ابلاغ کردند، قیدهایی است که ایران رعایت می‌کند.

اطلاعات درباره اعضای هیأت نظارت بر برجام منتشر می‌شود

امیر دریابان علی شمخانی افزود: مسائل گذشته علیه فعالیت هسته‌ای ایران مبتنی بر گزارش‌های سرویس‌های اطلاعاتی و با هدف تخریب ایران بوده است.

وی گفت: در این دوره از مذاکرات همکاری گسترده، شفاف و قابل اتکایی به اعتراف و اقرار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از طرف جمهوری اسلامی ایران انجام شد و به نظر می‌آید منصفانه آن است که پرونده بسته شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: بعید است دلیلی باشد که چنین زمزمه‌هایی از طرف کسی قابل قبول باشد و این ادعا مبانی منطقی، عقلی، سندی و شاهدی داشته باشد.

شمخانی تصریح کرد: امید است چنین چیزی نباشد و البته من نیز درباره این موضوع چیزی نشنیده‌ام.

دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وظایف و اعضاء هیئت نظارت بر اجرای برجام گفت: این هیأت پنج وظیفه برعهده دارد و روشن است اما مصوبه شورای عالی امنیت ملی آن است که فعلاً در حد تشکیل این هیأت اطلاع رسانی شود و تصمیم‌گیری درخصوص انتشار اطلاعات درباره اعضاء هیأت نظارت بر برجام بعداً انجام خواهد شد.

* استقلال ما منوط به تقویت قدرت اقتصادی است 

دبیر شورای عالی امنیت ملی با تأکید بر پیوند بین مقوله امنیت با معیشت و اقتصاد گفت: امروز استقلال ما منوط به تقویت قدرت اقتصادی است.

امیر دریابان شمخانی در نهمین جشنواره مدیران و تولیدکنندگان جوان و هفتمین دوره معرفی چهره ماندگار صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تجربیات ارزشمند دوران دفاع مقدس افزود: کسانی که در دهه 60 صحنه نبرد را تغییر دادند جوانان کشور بودند که با یکدیگر در این عرصه رقابت مثبت داشتند و اصول حاکم بر آنها خدامحوری، خلاقیت و نوآوری بود. 

وی گفت: تجربه دفاع مقدس ثابت کرد که اگر روش‌های سنتی، کلاسیک و تجربه شده ادامه می‌یافت هنوز این امکان وجود داشت که صدام در اطراف اهواز حضور داشته باشد. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه اقتصاد و تولید در کشورها همواره به ‌عنوان عوامل قدرت ساز به حساب می‌آیند افزود: امروز از منظر امنیت ملی رشد اقتصادی، افزایش تولید ناخالص ملی، تولید اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، مبارزه با فساد اقتصادی، خروج از رکود و کاهش نرخ تورم از موضوعات مهمی هستند که با پدیده های اجتماعی نیز ارتباط دارند.

شمخانی گفت: اگر جوانان در سال 59 علیه تجاوز سرزمینی با سربلندی قیام کردند امروز نیز استقلال ما منوط به تقویت قدرت اقتصادی است. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: در آن زمان که هنوز نهادهای دولتی آمادگی نداشت جوانانی که حتی حقوقی از جایی نمی‌گرفتند برای دفاع از کشور به صحنه آمدند و امنیت و استقلال کشور را تضمین کردند. 

وی گفت: امروز هم باید با همان روش برای عبور از وضع دشوار اقتصادی در کنار هم و به کمک دولت و با امید به آینده مانند دوران جنگ گره‌های این مسیر دشوار را شناسایی و با همکاری رفع کنیم زیرا خدا با ماست. 

*اقتصاد مقاومتی نسخه اصلی حل مشکلات کشور

شمخانی با اشاره به شرایط ویژه و جنگ اقتصادی علیه کشورمان افزود: اقتصاد مقاومتی نسخه اصلی حل مشکلات کشور است. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: باید با یک اقتصاد بومی برگرفته از تجارب ملی، انقلاب، دوران جنگ تحمیلی، مبارزه با سوداگری، بازار موازی، ترویج فرهنگ خرید محصولات داخلی، اولویت به بخش حیاتی اقتصاد به تقویت تولید ملی و رقابتی در کشور کمک کنیم. 

وی تصریح کرد: در این مسیر باید با استفاده از فرصت تحریم و استفاده از ابزارهای مالی و بیمه ای و فعال‌سازی فرصت‌های ویژه در منطقه آن را با برنامه اقتصاد مقاومتی ممزوج کنیم و به هسته‌ای مرکزی اقتصاد مقاومتی توجه داشته باشیم و توجه کنیم که اقتصاد ما باید درون‌زا و تولید ملی متکی بر توان داخلی باشد.

شمخانی ادامه داد: اقتصاد کشور باید مبتنی بر اقتصادی باشد که مزیت اصلی ما ملی و داخلی است و چنین ساختاری تسلیم پذیر نیست. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی هجمه‌های وسیع در دوران دفاع مقدس را یادآور شد و گفت: در آن زمان اینگونه می‌گفتند که ایران در جنگ امواج انسانی را به کار می‌گیرد و این در حالی بود که تعداد شهدای ما یک سوم کشته‌های ارتش عراق بود و در کنار آن توجه کنیم که جمعیت عراق نیز یک سوم ما بود.

وی تصریح کرد: اقتصادی که مبتنی بر مزیت انسانی است قابل تحریم نیست و اگر بدنه مردمی در اقتصاد فعال شود، مقاومت اقتصاد نیز افزایش می‌یابد.

شمخانی با تأکید بر توسعه نقش عاملیت مردم در کار اقتصادی و تأمین سرمایه در کشور گفت: اصلی‌ترین عامل پایداری و تضمین اقتصاد توانمندسازی عوامل انسانی است و برای نیل به اهداف مهم بسیار اهمیت دارد که از سرمایه‌های خُرد در کنار هم سرمایه‌های بزرگ بسازیم. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: هم اکنون حدود 760 هزار میلیارد تومان نقدینگی نزد مردم است و این در شرایطی است که صنعت با مشکل کاهش شاخص در بازار سرمایه به دلیل کاهش تولید و فقدان نقدینگی مواجه است. 

شمخانی ادامه داد: اقتصادی که مبتنی بر معدودی از افراد باشد آسیب پذیر و اقتصاد دولتی نیز منشأ بروز فساد است. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به آثار مثبت فعال‌سازی تشکل‌های بخش خصوصی گفت: تسهیل فعالیت تشکل‌ها و تشویق کارآفرینان وظیفه ماست. 

وی تأکید کرد: نگاه ما به این بخش باید فارغ از نگاه خطی، سیاسی، قومی، سن و سال و جنس و همانند دوران دفاع مقدس باشد. 

شمخانی اضافه کرد: امروز در ایران کسی نیست که در زمان جنگ شرایط حضور در جبهه را داشت اما امروز بگوید که من به دلیل سیاسی، سن، تحصیل، رنگ، قوم و مذهب از حضور در جبهه محروم شدم و اقتصاد ما نیز این روحیه را نیاز دارد. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: همانطور که در دوران جنگ تحمیلی تلاش دفاع از نظام و ایران بود امروز نیز در حوزه اقتصاد همان وظیفه را داریم. 

وی با اشاره به برخی مکاتب اقتصادی در سایر کشورها افزود: آنچه که به آن اعتقاد داریم آن است که پایه‌های استقلال ملی بدون رشد صنایع ملی سست خواهد بود و مردمی سازی اقتصاد مبتنی بر اصل 44 قانون اساسی تسهیل کننده دستیابی به اهداف است. 

شمخانی خاطرنشان کرد: اگرچه در گذشته در زمینه خصوصی سازی بد عمل شد، اما بسیج توده مردم بهترین راهکار و دولت مصمم است که با شفافیت این امر را تسهیل کند و عوامل توانمندساز اقتصاد از جمله عوامل انسانی و سرمایه را به پذیرش سرداری و دلاوری در مسیر توسعه اقتصادی کشور تشویق کند. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: در کنار حل مشکلات ساختاری و قوانین و سیاستگذاری دولت برای تضعیف تحریم و تزریق انگیزه به مردم، عامل مهم و محرک دیگر ثبات در تصمیم‌گیری است که اهمیت دارد و در برنامه اقتصاد مقاومتی همه ابعاد این موضوع دیده شده است. 

شمخانی با تأکید بر اینکه تلاش 24 ماه گذشته و برجام فقط برای حل یکی از بخش‌های مشکلات اقتصادی کشور یعنی تحریم است، گفت: ما مشکلات بنیادی زیادی داریم که دولت تلاش کرد با برجام و لغو تحریمها یکی از این مشکلات را حل کند و چشم انداز آینده خوب است. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: برنامه اقتصاد مقاومتی ترجمه چگونگی استفاده از فرصت در پساتحریم است و به جای بحث درباره مکاتب اقتصاد غربی، امروز بسته مشخص سیاستی به نام اقتصاد مقاومتی داریم که از پایین به بالا هدایت شده و یکی از محورهای آن توجه به تولید دانش بنیان است. 

شمخانی با اشاره به اینکه با مقوله تولید دانش بنیان ناآشنا نیستیم تجربیات خود را در حوزه توسعه صنعت هوا و فضا کشور یادآور شد و گفت: اقتصاد مهمترین هدف تحریم بود و امروز باید تشویق کنیم تا شرکت‌های دانش بنیان فعال باشند. 

وی تصریح کرد: باید مشکلات بنگاه‌های دانش بنیان را رصد و از آنها حمایت مالی ، بازرگانی ، مالیاتی و سایر اقدامات را انجام دهیم و برای عرضه کردن تولید دانش بنیان و کم هزینه کردن تولید این محصولات مصمم هستیم و دولت برنامه دارد. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به توانمندی بالای ایران در حوزه سخت افزار و نرم افزار مقوله امنیت گفت: نمونه ملموس این توانمندی در حادثه تروریستی هشتم شهریور سال 60 که به دست منافقین انجام شد کل دولت ایران ساقط شد و رئیس جمهور، نخست وزیر ، وزراء ، نمایندگان و ... به شهادت رسیدند اما هرگز در کشور و در پی آن فاجعه وضع اضطراری اعمال نشد. 

* قدرت ملی ایران

شمخانی افزود: این روزها که حوادث تلخ و جنایتکارانه در پاریس، در ضاحیه بیروت و سقوط هواپیمای روسی اتفاق افتاد و فهرست بلندی از این جنایت‌ها وجود دارد مشاهده می‌کنیم که به عنوان مثال در شهری مانند پاریس هفت نفر در یک شهر اقداماتی انجام دادند که نه تنها در فرانسه وضعیت اضطراری اعلام شد، بلکه کل اروپا شرایط اضطراری پیدا کرد. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: اینکه در حادثه تروریستی مانند انفجار دفتر حزب جمهوری در سال 60 در ایران شرایط اضطراری اعلام نشد نشان دهنده پیوستی و قدرت ملی ایران است و در اقتصاد نیز باید از این تجربه مثبت استفاده کرد. 

* اقتصاد قوی می‌تواند توان نرم ایران را افزایش دهد

دبیر شورای عالی امنیت ملی در نهمین جشنواره ملی مدیران و تولیدکنندگان جوان گفت: اقتصاد قدرتمند مبتنی بر ظرفیت‌های درونی، می تواند به عنوان کانون زاینده توان نرم جمهوری اسلامی ایران عمل کنند. 

علی شمخانی که در اختتامیه این جشنواره در محل سالن همایشهای بین المللی صدا و سیما جمهوری اسلامی سخن می گفت اظهار داشت: اقتصاد درون زا و برون گرا ضمن فراهم نمودن زمینه تعامل همه جانبه و برابر با قطبهای اقتصادی جهان از قرار گرفتن در زمین بازی طراحی شده از سوی نظام سلطه جلوگیری می کند. 

وی با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره ملی مدیران و تولیدکنندگان جوان حداکثرسازی مقاومت اقتصادی را تنها با کشف، معرفی، حمایت و فعالسازی سرمایه‌های لایزال انسانی کشور میسر دانست و افزود: اقتصادی که بر مزیت سرمایه‌های انسانی داخلی استوار شود شکننده و تحریم‌پذیر نیست. 

شمخانی با تشریح خسارت‌های ناشی از اقتصاد دولتی و سرمایه داری کاپیتالیستی، برنامه اقتصادی مبتنی بر عاملیت توده های مردم، توانمندسازی انسانی و تجمیع سرمایه های خرد را موجب شکل گیری شرایط با ثبات و پایدار اقتصادی عنوان کرد و اظهار داشت: عاملیت مردم در حوزه کار، فعالیت و تأمین سرمایه در صورتی که با حمایت و هدایت دولت همراه گردد به کاهش مفاسد اقتصادی، تقویت تولید ملی و از میان رفتن بازارهای موازی و سوداگری به عنوان عوامل اصلی اختلال در نظام اقتصادی منجر خواهد شد. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از نبود اهتمام کافی به استفاده از ظرفیت‌های اصل 44  قانون اساسی در ادوار گذشته ، فعالسازی واقعی این اصل مترقی در قانون اساسی را زمینه سازی اجرای الگوهای برگرفته از تجربیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در اقتصاد عنوان کرد و افزود: خوشبختانه دولت یازدهم با گام برداشتن در مسیر از میان بردن رانتهای اطلاعاتی ، تسهیل در ارایه مجوزها و ثبات قوانین و مقررات و رویه های اجرایی، مشوقهای لازم را برای حضور واقعی آحاد مردم در عرصه های اقتصادی مختلف فراهم کرده است. 

شمخانی توجه به توسعه بنگاههای دانش بنیان به عنوان یکی از اصول محوری سیاستهای اقتصاد مقاومتی را بهره گیری هوشمندانه از مسیرهای میان بر برای کاهش فاصله میان سطح فناوری داخلی با دانش روز عنوان کرد و اظهار داشت: این تجربه موفق که در حوزه هایی چون نانو ، هسته ای، هوافضا و صنایع دفاعی منجر به شکل گیری توان قابل توجه علمی و عملیاتی برای کشور شده است باید در سایر عرصه های علم و فنآوری نیز در مسیر تولید ثروت و رونق اقتصادی بکار گرفته شود.

وی فرهنگسازی در حوزه استفاده از تولیدات ملی را اقدامی تعیین کننده که می بایست به صورت همزمان از سوی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مورد اهتمام قرار گیرد عنوان کرد و اظهار داشت: در شرایط پسابرجام باید با استفاده از فرصتهای جدید ایجاد شده ضمن رفع موانع تولید بهینه و افزایش کیفیت و بهره وری، زمینه شکل گیری نهضتی ملی برای استفاده از کالاهای داخلی و تعامل سازنده میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ایرانی فراهم شود.

در این رویداد از مدیران و تولیدکنندگان جوان و چهره های ماندگار صنعت و معدن کشور تجلیل و سردیس آقای علی اصغر حاجی بابا چهره ماندگار صنعت و کارآفرین برتر و علی اکبر حسین آبادی پدیده جوان صنعت و کارآفرین برتر رونمایی شد.

انتهای پیام/


انتهای پیام
منبع: فارس
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز