به گزارش معاصر، مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر میگذارد.
وی افزود: درگیریهای سیاسی ایران و همچنین تنشهای منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوکها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازارارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.
وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوکهای سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارشهای اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.
افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین میتواند سیاستهای مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هماکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنشهای سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.
این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوکهای سیاسی بیشتر میشود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عدهای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دستآوردن عایدی استفاده میکنند؛ بنابراین مردم باید دقت کافی داشته باشند تا گرفتار این بازیهای مقطعی نشده و متضرر نشوند.
انتهای پیام