تهران ۱۶.۷۳° كمينه ۱۴.۷۹°  بیشینه ۱۶.۹۹°

۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹

دیدار روحانی با پوتین، پینگ و کامرون

رئیس جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با روسای جمهور روسیه و چین و نخست و زیر انگلیس دیدار و گفتگو کرد.
کد خبر: ۲۶۴۶
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در دیدار دیوید کامرون نخست وزیر  انگلیس گفت: باید همزمان با اجرای توافق از سوی ایران، طرف مقابل نیز اقدامات لازم را برای تدوین آیین نامه های لازم برای همه ابعاد بویژه رفع تحریم های اقتصادی و ملی انجام دهد.

رییس جمهوری به روابط تهران – لندن اشاره کرد و گفت: بازگشایی مجدد سفارتخانه های دو کشور آغاز مناسبی در ایجاد تحرک و گسترش روابط دو کشور خواهد بود.

روحانی  با تاکید بر ضرورت درک دلایل واقعی گسترش تروریسم و نا امنی در منطقه و جهان به ارایه راهکارهای لازم در این عرصه پرداخت و گفت: اگر ریشه های تروریسم را محو نکنیم، حتی در صورت موفقیت در مبارزه با آن در یک نقطه، ممکن است بلافاصله از منطقه دیگری سر برآورد.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: چگونه است که تروریست ها درعراق وسوریه می توانند نفت استخراج کنند و بفروشند و پول آنرا هم دریافت و در مسیر تشدید اقدامات تروریستی خود هزینه کنند و با مشکلات تحریم هم که برخی کشورها با آن مواجه هستند مواجه نشوند؟!

آقای روحانی افزود :این اقدام آشکار گروه های تروریستی درسوریه و عراق این تردید را ایجاد می کند که آیا همه کشورهای مدعی، در مبارزه با تروریسم واقعا جدی هستند؟

دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هم در این دیدار تاکید کرد که لندن به تمامی تعهدات خود در برجام عمل خواهد کرد و اطمینان داریم دیگر طرف ها نیز به تعهداتشان عمل می کنند.

وی در ادامه به روابط تهران- لندن اشاره کرد واظهار داشت :امیدوارم توانسته باشم حسن نیت خود را با کمک به نهایی شدن برجام، سفر وزیرخارجه به تهران، بازگشایی سفارتخانه ها و اعزام هیات های تجاری به تهران ثابت کنم.

نخست وزیر انگلیس در خصوص اقدامات گروه های تروریستی در سوریه گفت: در مرحله نخست آنچه برای ما مهمتر است، انگیزه وحشیانه داعش است.

کامرون افزود: فلسفه داعش توسعه خشونت و افراط است و ما حتی حرکت های اولیه آنرا در خیابان های لندن و پاریس و آمریکا مشاهده کرده ایم.

همکاری ایران و روسیه برای امنیت منطقه

رییس جمهوری در دیدار رییس جمهور روسیه گفت: تلاشهای مشترک و هماهنگی خوب میان تهران و مسکو در شکل گیری توافق برجام نقش اساسی داشت.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی در این دیدار که در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، اظهار داشت: این توافق راه را برای توسعه و تعمیق همکاریهای دو کشور در همه زمینه ها هموار کرده است.

رییس جمهور با اشاره به رایزنی های خوب ایران و روسیه در خصوص مسایل منطقه ای و مبارزه با تروریسم افزود: اکنون افکار عمومی دنیا و بسیاری از دولتها به این نتیجه رسیده است که اگر مشکلات خاورمیانه و از جمله تروریسم حل نشود، سایر مناطق را نیز به تدریج با مشکل مواجه خواهد کرد.

دکتر روحانی همکاری ایران و روسیه را برای امنیت و ثبات منطقه راهبردی دانست و از ابراز همدردی رییس جمهور روسیه با دولت و ملت ایران در خصوص حادثه تاسف برانگیز منا تشکر کرد.

رییس جمهور نظرات ایران و روسیه در مسایل بین المللی و منطقه ای را همراستا ارزیابی کرد و با اشاره به دعوت ایران از رییس جمهور روسیه برای اجلاس کشورهای تولید کننده گاز در تهران، اظهار داشت: کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور باید توافقات لازم را برای ارتقای همکاری در این سفر آماده کنند.

دو رییس جمهوری همچنین آخرین تحولات منطقه ای از جمله آخرین وضعیت عراق، سوریه و یمن را مورد ارزیابی قرار دادند.

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه نیز در این دیدار با تسلیت درگذشت تعداد زیادی از حجاج کشورمان در حادثه منا، گفت: تعامل ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم و امنیت منطقه ای و بین المللی در سطح عالی قرار دارد.

وی نقش دکتر روحانی را در حصول به توافق برجام ممتاز دانست و افزود: حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و برداشته شدن کامل تحریم های ظالمانه مورد تاکید مسکو است.

رییس جمهور روسیه همچنین با ابراز امیدواری برای سفر به تهران، بر تقویت و تعمیق و ارتقای سطح روابط دو کشور در حوزه های اقتصادی، علمی و راهبردی تاکید کرد.

تاکید ایران وچین بر تنظیم اسناد همکاری های همه جانبه راهبردی

رییس جمهوری، نقش چین در موفقیت مذاکرات را بسیار حائز اهمیت برشمرد و با اشاره به اینکه موفقیت مذاکرات به نفع همه کشورها بوده و در روابط ایران و چین تأثیرگذار خواهد بود، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد که در شرایط جدید تحرکی بسیار سریع در روابط خوب دو کشور ایجاد شود.

حجت ‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ملاقات با شی جین پینگ رییس جمهوری چین با بیان این که خوشحالیم که با همکاری چین و سایر کشورها توانستیم در مذاکرات هسته‌ای به توفیق دست پیدا کنیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران دوستان خود را که در شرایط سخت تحریم روابط مناسبی با ملت ایران داشته‌اند در دوران جدید فراموش نخواهد کرد و مطمئن هستیم روابط ما با چین به گونه‌ای است که هیچ قدرت دیگری نمی‌تواند در مناسبات خوب دو کشور تأثیرگذار باشد.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه چین در اجرای توافق هسته‌ای نیز نقش مؤثری خواهد داشت، اظهارداشت: از روزی که قصد داریم توافق را اجرا کنیم باید نسبت به عملیاتی شدن همه محورهای توافق، از جمله لغو تحریم ها و همکاریهای صلح آمیز هسته ای مطمئن باشیم.

دکتر روحانی بر توسعه روابط و همکاری‌های مشترک میان ایران و چین تأکید کرد و افزود: امیدواریم تفاهمات اجلاس شانگهای برای تشکیل 7 گروه کاری هر چه زودتر عملیاتی شود.

رییس جمهوری با بیان این که در شرایط فعلی و پس از لغو تحریم‌ها و حضور شرکت‌های اروپایی در تهران علاقمندیم شرکت‌های چینی نیز برای همکاری و مشارکت در پروژه‌های ایران وارد رقابت شوند، گفت: جمهوری اسلامی ایران و چین می‌توانند در زمینه‌های مختلف از جمله احداث شهرک‌های صنعتی و فناوری و امور زیر بنایی تعاملات خوبی داشته باشند.

روحانی با بیان این که ایران و چین می‌توانند در زمینه انرژی هم قراردادهای بلندمدتی با یکدیگر داشته باشند گفت: آماده مشارکت در طرح مهم چین برای جاده ابریشم هستیم و همچنین در دیگر بخش‌ها از جمله ترانزیت، توسعه بندر چابهار و انتقال خط آهن این منطقه به خراسان، همکاری‌های ایران و چین حائز اهمیت است.

رییس جمهوری بر ضرورت تعامل کشورهای منطقه از جمله ایران و چین در زمینه مبارزه با تروریزم و افراطی‌گری در خاورمیانه و شرق آسیا، تصریح کرد: تفکرات افراطی و خشونت، خطر بزرگی برای هر دو منطقه است که هم باید از تجربه‌های مشترک یکدیگر استفاده کنیم و همه گونه همکاری‌داشته باشیم.

دکتر روحانی با بیان این که چین می‌تواند از ظرفیت‌های خود برای حل سایر مسایل منطقه‌ای به نفع صلح و ثبات استفاده کند، گفت: امروز در یمن شاهد وضعیت فاجعه‌بار انسانی هستیم و چین می‌تواند با نگاهی نوع‌دوستانه و انسانی به یمن در راستای حل بحران در این کشور اقدام کند.

رییس جمهوری همچنین بر بررسی دقیق توافقات و زمینه‌های همکاری میان ایران و چین توسط کمیسیون مشترک دو کشور و تنظیم سریعتر اسناد همکاری راهبردی تأکید کرد.

 شی جین پینگ رییس جمهور چین نیز در این دیدار با بیان این که ایران و چین در خصوص روابط دو جانبه و مسایل مورد نظر بین‌المللی و منطقه‌ای در سال‌های اخیر به اشتراکات فراوانی رسیده و توانسته اند روابط خود را در بالاترین سطح پایدار کنند، گفت: ایران و چین می‌توانند با همکاری‌های دو طرفه این روند را پیوسته گسترش داده و رفاه بیشتری برای مردم دو کشور ایجاد کنند.

رییس جمهوری چین خاطرنشان کرد: پکن آماده است با جامعه‌بین‌المللی از جمله ایران روابط خوبی را بر اساس منافع مشترک توسعه داده و چشم‌اندازهای خود را بر این اساس مشترکاً ترسیم کند.

وی با بیان این که نتیجه توافق در مذاکرات، تأمین حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، توسعه صلح و آرامش در خاورمیانه و تعامل با جامعه جهانی بود، گفت: ما باید چشم‌انداز روابط دو کشور را به یکدیگر متصل کنیم و حاضریم در چارچوب کمیسیون مشترک تجاری در بخش‌های مختلف همکاری‌های درازمدت را به طور راهبردی با ایران افزایش دهیم.

رییس جمهوری چین با بیان اینکه قصد دارد در ابتدای سال آینده میلادی از جمهوری اسلامی ایران بازدید کرده و در این سفر روابط دو کشور را به مرحله بالاتری ارتقا دهد، گفت: ایران و چین در بسیاری از مسایل مهم بین‌المللی و منطقه‌ای اشتراک نظر دارند و جمهوری اسلامی ایران یک شریک مطمئن برای چین محسوب می‌شود.

شی جین پینگ خاطرنشان کرد: چین همواره از استفاده صلح آمیز هسته‌ای ایران حمایت کرده است و دو کشور می‌توانند از ظرفیت‌های موجود در سایر زمینه‌ها از جمله پروژه‌های راه‌سازی، راه‌آهن و انرژی با ایران همکاری کند.

رییس جمهوری چین همچنین با بیان این که همواره از روند بازسازی اقتصادی در یمن و حل و فصل سیاسی اختلافات حمایت کرده‌ایم، گفت: حتماً ایران به عنوان کشوری پرنفوذ در منطقه می‌تواند در مسیر حل و فصل انسان دوستانه و مسالمت‌آمیز بحران یمن تأثیرگذار باشد و ما به همکاری مشترک در این خصوص با ایران علاقمند هستیم.

انتهای پیام/
انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز