تهران ۲۵.۶۷° كمينه ۲۵.۴°  بیشینه ۲۶.۷۹°
۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۲

کاهش ظرفیت تولید نفت آرامکو به دستور وزارت انرژی عربستان

احسان خاندوزی امروز در نشست خبری درباره آخرین تحولات رسمی اقتصاد کشور اظهار کرد: دولت در اولویت سیاست‌گذاری اقتصادی خود مسئله ایجاد ثبات اقتصادی، مهار تورم و هم‌زمان کمک به رشد تولید، خروج از رکود و ایجاد اشتغال را در دستور کار دارد.
کد خبر: ۷۴۶۷۵

به گزارش معاصربه نقل از رویترز، شرکت سعودی آرامکو روز سه‌شنبه (۱۰ بهمن‌ماه) اعلام کرد که از این شرکت خواسته شده طرح افزایش حداکثر ظرفیت تولید پایدار نفت خام خود را به ۱۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهد. آرامکو حدود چهار سال قبل ظرفیت تولید پایدار نفت خود را به ۱۳ میلیون بشکه در روز افزایش داده بود.

یک منبع آگاه در گفت‌وگو با رویترز اظهار کرد: این اقدام به‌هیچ‌عنوان تغییر دیدگاه درباره وضعیت تقاضای نفت در آینده را نشان نمی‌دهد و به‌دلیل مسائل فنی نبوده، بلکه یک دستورعمل از سوی دولت است.

وی افزود: چنانچه دولت تصمیم دیگری بگیرد، شرکت آماده اجرای آن است.

اگرچه این منبع آگاه هرگونه تغییر در چشم‌انداز تقاضا را رد کرد، اما بانک آربی‌سی کپیتال مارکتس اعلام کرد که در نتیجه این تصمیم، احتمال ایجاد گمانه‌زنی‌های زیادی در بازار در خصوص پیامدهای بالقوه آن بر تقاضای جهانی نفت در میان‌مدت و بلندمدت وجود خواهد داشت.

این منبع همچنین گفت این تغییر رویه آرامکو را به سمت حوزه‌های رشد خود مانند گاز و انرژی‌های نو سوق خواهد داد. آرامکو سال گذشته نخستین اقدام خود را در زمینه ادغام و تملیک در حوزه گاز طبیعی مایع‌شده انجام داد و سهمی را به مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار در شرکت میداوشن انرژی (MidOcean Energy) خرید.

وزارت انرژی عربستان سعودی در مارس ۲۰۲۰ همزمان با کشمکش با روسیه بر سر سهم بازار، از شرکت آرامکو خواسته بود حداکثر ظرفیت تولید خود را به ۱۳ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. این وزارتخانه روز سه‌شنبه از آرامکو خواست به ظرفیت تولید پیشین خود یعنی ۱۲ میلیون بشکه در روز بازگردد.

پیش‌بینی می‌شود که آرامکو همزمان با اعلام نتایج سال ۲۰۲۳ خود در ماه مارس، درباره برنامه‌های جدید مربوط به هزینه‌های سرمایه‌ای نیز اطلاع‌رسانی کند.

بانک آربی‌سی کپیتال مارکتس نیز روز سه‌شنبه در یادداشتی پیش‌بینی کرد طرح‌هایی که پیش‌تر تصمیم نهایی سرمایه‌گذاری را دریافت کرده‌اند طبق برنامه پیش می‌روند. این طرح‌ها شامل پروژه‌های میدان نفتی زولوف با ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار بشکه در روز و میدان‌های نفت مرجان و بری به‌ترتیب با ظرفیت‌های تولید ۳۰۰ هزار و ۲۵۰ هزار بشکه در روز می‌شود.

به گفته این بانک، پروژه‌های غیرمجاز مانند صفاییه با ظرفیت تولید ۷۰۰ هزار بشکه در روز ممکن است به تعویق بیفتد.

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز