تهران ۲۰.۶۷° كمينه ۲۰.۴°  بیشینه ۲۱.۷۹°
۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۵

کلید معمای درمان سرطان در فیلهاست

دانشمندان دریافته اند که پاسخ معمای درمان سرطان در ژن فیلها نهفته است.
کد خبر: ۳۶۳۱
اخبار معاصر: فیلها موجوداتی غول پیکر و مقاوم در برابر سرطان به شمار می آیند که سلولهای آسیب دیده را (که به طور طبیعی به سلول سرطانی تبدیل می شوند) خیلی پیشتر از آنکه سرطانی شوند از بین می برند.

در مطالعه ای که به تازگی نتایج آن منتشر شده، دانشمندان دانشگاه یوتا اعلام کرده اند که ژن فیلها سرنخ ارزشمندی را به آنها می دهد تا با استفاده از آن علیه سرطان در انسان اقدام کنند.

به طور کلی فیلها به ندرت مبتلا به سرطان می شوند و از آنجا که این حیوانات غول پیکر تا 100 برابر انسان سلول دارند، مقاومت آنها در برابر سرطانی شدن حجم عظیم سلولهایشان دانشمندان را مبهوت کرده است.

به عقیده دانشمندان، اگرچه فیلها به واسطه حجم بسیار عظیم سلولها در بدنشان، همواره باید در معرض ابتلا به سرطان باشند اما این اتفاق روی نمی دهد.

بررسی ها نشان می دهد نرخ ابتلا به سرطان در فیلها کمتر از 5 درصد است حال آنکه این رقم در انسانها 25 درصد عنوان شده است.

دانشمندان دانشگاههای یوتا و آریزونا برای کشف این معما به سراغ  DNA ژن فیلها رفته و متوجه شدند که این حیوانات دارای ژنهای اضافی هستند که خیلی پیشتر از شکل گیری تومورهای سرطانی مانع گسترش و فعالیت آنها می شوند.

این مطالعات نشان داد فیلها دارای حداقل 40 نسخه از ژنهای حاوی پروتئینی موسوم به p53 هستند که به داشتن ویژگی ضد سرطانی معروف شده اند.

انتهای پیام/

منبع: مهر انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز