تهران ° كمينه °  بیشینه °
۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
وزیر اقتصاد:

با نسلی مواجه‌ هستیم که انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند

با نسلی مواجه‌ هستیم که انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند
وزیر اقتصادی یادآور شد: ساختارها و نهادسازی‌هایی که در دهه‌های اخیر شکل گرفته باعث شده که عامه مردم کم توجه و بلکه بی تفاوت در موضع دفع قرار بگیرند و در مقابل برای کسانی که بخواهند در عرصه اداره کشور نیز نقش ایفا کنند،
کد خبر: ۷۵۷۶۸
به گزارش معاصر، وزیر اقتصادی یادآور شد: ساختارها و نهادسازی‌هایی که در دهه‌های اخیر شکل گرفته باعث شده که عامه مردم کم توجه و بلکه بی تفاوت در موضع دفع قرار بگیرند و در مقابل برای کسانی که بخواهند در عرصه اداره کشور نیز نقش ایفا کنند، دست انداز ایجاد کرده است. امروز ثمره‌اش این شده که با نسل نسبتا وسیعی در جامعه مواجه‌ هستیم که اساسا انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند.

وزیر اقتصاد و دارایی در نشست پیرامون تبیین شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: با توجه به قرار دادن محور اقتصاد از ناحیه مشارکت مردم، در این بخش یک غفلت یا شاید یک انتخاب راهبردی پنهان در دهه‌های گذشته صورت گرفته است که انتخاب راهبردی اساسا منحصر کردن حوزه اداره امور به طبقه خاصی از دیوان سالاران کشور است.

نشست مشترک وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و اقتصاد پیرامون تبیین شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی شامگاه سه‌شنبه (۷فروردین‌ماه) در نمایشگاه قرآن کریم برگزار شد.

احسان خاندوزی در این نشست با قدردانی از برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: به جهات متعددی نمایشگاه قرآن با دیگر نمایشگاه‌ها تفاوت دارد. نمایشگاه قرآن یک پاتوق فرهنگی و معنوی ویژه است که به جهت کارویژه‌هایی که نمایشگاه قرآن ایفا می‌کند امروز به نقطه خوبی رسیده است.

وی با اشاره به شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» که از سوی رهبر معظم انقلاب برای سال ۱۴۰۳ نامگذاری شده اظهار کرد: در شرایط امروز اقتصاد ایران و جامعه ایرانی باید به این شعار توجه کنیم تا گام‌های بیشتری به هدف‌گذاری اهداف شعار سال نزدیک شود.

خاندوزی تاکید کرد: با توجه به قرار دادن محور اقتصاد از ناحیه مشارکت مردم، در این بخش یک غفلت یا شاید یک انتخاب راهبردی پنهان در دهه‌های گذشته صورت گرفته است که انتخاب راهبردی اساسا منحصر کردن حوزه اداره امور به طبقه خاصی از دیوان سالاران کشور است. این نگاه به شکل کاملا روشن و آشکاری مغایر ایده‌های بنیانگذاران جمهوری اسلامی است.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه اداره امور به نحوی باید صورت بگیرد که آحاد مردم مشارکت در رهبری کشور داشته باشند، ادامه داد: ما میراث‌دار یک انحراف در دهه‌های قبل هستیم که اعتقادی به فراهم کردن مشارکت عامه در رهبری کشور نداشت، بلکه مشارکت مردم را مخل پیشبرد اهداف و منافع خود تلقی می‌کرد.

وزیر اقتصادی یادآور شد: ساختارها و نهادسازی‌هایی که در دهه‌های اخیر شکل گرفته باعث شده که عامه مردم کم توجه و بلکه بی تفاوت در موضع دفع قرار بگیرند و در مقابل برای کسانی که بخواهند در عرصه اداره کشور نیز نقش ایفا کنند، دست انداز ایجاد کرده است. امروز ثمره‌اش این شده که با نسل نسبتا وسیعی در جامعه مواجه‌ هستیم که اساسا انگیزه و تمایلی در امر اداره کشور ندارند.

خاندونزی ابراز کرد: نهادسازی‌ها هزینه مشارکت یک فرد، گروه، انجمن و نهادهای مختلف را بالا برده و موانعی را ایجاد کرده است و این دسترسی را نداده تا مردم بیایند و نقش آفرین باشند. این معضل باعث شده که با فراگیر شدن حزب غائبین زمانه مواجه باشیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه تلاش‌هایی در دو سال گذشته صورت گرفته و با نگاه مثبتی که رئیس جمهور داشتند توانستیم به سمتی برویم که به مردم بازگردیم و مردم را به عرصه اداره کشور بازگردانیم. با روش‌های مختلف موانع زدوده شد و موفق شدیم آرام آرام موازنه را برگردانیم که امکان فراهم شود و موانع تسهیل و مردم تشویق شوند.

خاندوزی گفت: در عرصه اقتصاد نمود این نگاه این است که بسیاری از مواردی که مردم اساسا مطلع از آن نبودند و امکان ورود، اظهارنظر و اصلاح و حل مشکل وجود نداشت و سال‌ها در نهان‌خانه‌ها باقی مانده بود گشایش بیابد تا جامعه بداند ابربدهکاران بانکی چه کسانی هستند. بیشترین چرخش مالی و سرمایه‌ای در کجا و چه بخش‌هایی صورت می‌گیرد. اطلاعات بسیار ارزشمند شرکت‌های دولتی که مال مردم بودند و به بدترین شیوه‌ها مدیریت می‌شودند در چه وضعیتی هستند.

وی افزود: گام دوم غیر از اطلاع پیدا کردن و اشراف مردم اجازه پیدا کردن برای نقش آفرینی بود. فردی که سال‌ها باید التماس می‌کرد یا دست به رشوه می‌زد تا سرمایه خودرا وارد یک پروژه اقتصادی کند، با ایجاد درگاه ملی مجوزها دیگر از این اتفاقات رخ نمی‌دهد.

وزیر اقتصادی تصریح کرد: گام سوم برای جاهایی است که مردم مالکیت داشتند، اطلاعات هم وجود داشت، اما امکان اعمال مدیریت نداشتند. در دولت این امکان را فراهم کردیم که ظرفیت مدیریتی مردم نقش آفرین باشند.

وی با بیان اینکه در بسیاری از جاها کم کاری کردیم و به وضوح هزار راه نرفته و عقب افتادگی وجود دارد، اظهار کرد: اگر در این مسیرهای اصلاحی که در طول یکی دو سال اخیر شروع شده حرکت کنیم و بهانه‌ای قرار دهیم برای اصلاح تربیت اقتصادی جامعه، آن‌وقت است که موفق شده‌ایم از تهدید تحریم‌ها و نفت کم فروخته و تلاطم‌های ارزی یک فرصتی برای رشید شدن جامعه خود بسازیم.

خاندوزی گفت: ۱۰ تا ۱۵ سال قبل هم دچار همین کاستی‌ها بودیم، اما به اندازه امروز محتاج این نبودیم که بر عناصر فرهنگ اقتصادی تمرکز کنیم و بر گشودن باب مشارکت باب عامه مردم در نظارت اقتصادی، در ایده‌های اقتصادی و مدیریت بنگاه‌های اقتصادی تمرکز و توجه کنیم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که تغییر رویکردی که در دولت آقای رئیسی ایجاد شده بتواند برگ جدید از نوع تعامل مردم و عامه تولیدکنندگان و سرمایه گذاران با نظام سیاست گذاری کشور فراهم کند.

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر
مصاحبه های معاصر

آخرین اخبار روز