تهران ° كمينه °  بیشینه °
۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶
معاون محیط زیست طبیعی

جریمه شکار غیرمجاز حیات‌ وحش ۳.۹ برابر شد

جریمه شکار غیرمجاز حیات‌ وحش ۳.۹ برابر شد
در پی تشکیل چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش ۳.۹ برابری جریمه شکار غیرمجاز خبر داد
کد خبر: ۷۶۴۶۷

به گزارش معاصر، در پی تشکیل چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش ۳.۹ برابری جریمه شکار غیرمجاز خبر داد و گفت: در این جلسه موضوع ضرورت تقویت منابع مالی برای حفظ یوز مطرح شد.

حسن اکبری افزود: بر اساس تصویب شورای عالی محیط زیست . امیدوارم این جرایم بتواند بازدارندگی ایجاد کند و مورد استفاده قرار بگیرد. طبقه‌بندی ما برای تعیین بهای ضرر و زیان، بر اساس وضعیت حفاظتی هر یک از گونه‌هاست. برخی از آن‌ها در خطر انقراض هستند بنابراین جریمه در نظر گرفته شده خیلی بالاتر است. گونه‌های حمایت و حفاظت شده در رده بعدی قرار دارند. در نهایت ضرر و زیان برای گونه‌های عادی و حتی غیر بومی مانند پرندگان زینتی نیز در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: گونه‌هایی مانند یوزپلنگ، خرس سیاه، انواع گربه‌سانان به‌ویژه پلنگ، پرندگانی مثل شاهین‌ که وضعیت بحرانی‌تری دارند، پرندگان کمیاب مانند هوبره، برخی آبزیان مثل انواع دلفین‌ها، خزندگان اندمیک و در معرض خطر انقراض هم جرایم سنگین‌تری دارند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست اضافه کرد: این طبقه بندی‌ قبلا انجام شده و جدول ضرر و زیان گونه‌های جانوران وحشی –  که آخرین بار در سال ۹۸ بازنگری شده بود – را روی میز گذاشتیم. اگرچه به تناسب کار کارشناسی انجام شده ممکن است جایگاه برخی گونه‌ها تغییراتی بکند ولی در کل تغییرات از این بابت خیلی زیاد نبود، بیشتر افزایش جریمه مد نظر بود که برای همه گونه‌ها محقق شد، به استثنای یوزپلنگ که شرایط بحرانی و خاصی دارد که بهای ضرر و زیان به افزایش بیشتری پیدا کرد. جریمه شکار هر راس  آهو و جبیر، کل و بز و قوچ و میش قبلا ۲۵ میلیون تومان بود الان به حدود ۹۸ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. بر اساس تبصره‌ای، اگر گونه شکار شده ماده باشد ، میزان جریمه افزایش می‌یابد.

اکبری درباره موضوعات مطرح شده برای نجات یوزپلنگ در شورای عالی محیط زیست اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای نجات یوز برنامه‌ای دارد که در آن برخی موارد را خود پیگیری می‌کند. برخی تکالیف هم به ناچار برای دستگاه‌های دیگر مشخص کرده است. در مراحل ابتدایی موضوعاتی مانند ایمن‌سازی جاده‌ها، مدیریت دام و … در برنامه برای تصویب در شورای عالی محیط زیست  پیشنهاد شده بود این در حالیست که در مقاطعی یا شورای عالی محیط زیست برگزار نشد یا فرصتی برای طرح این موضوع در شورا فراهم نشد.

وی اضافه کرد: ما اجرای این برنامه را شروع کردیم و ادامه دادیم. در حال حاضر هم بخشی از برنامه اجرا شده است و هم در پس رایزنی‌هایی با وزارت راه، این وزارتخانه بخشی از تکالیف خود را انجام داده است همچنین بخشی از برنامه‌های مربوط به تقویت مشارکت جوامع محلی و تقویت طعمه محقق شد بنابراین در شورای عالی محیط زیست به‌طور مشخص به موضوع لزوم تقویت منابع مالی مورد نیاز برای زیستگاه یوز به منظور انجام اقداماتی مانند هوشمندسازی، تامین تجهیزات مناسب‌تر، تملک بخشی از حقوق عرفی هسته مرکزی زیستگاه پرداختیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در جلسه شورای عالی محیط زیست تامین نیروی انسانی در قالب محیط بان ویژه زیستگاه یوز بود چراکه ممکن است تعداد محدودی محیط بان بر اساس مجوز اخذ شده برای جذب محیط بان در کل کشور به زیستگاه‌های یوز تخصیص داده شوند.

اکبری در پایان گفت: در این جلسه تصمیم‌های خوبی گرفته شد. امیدوارم در صورتجلسه نهایی هم با همان کیفیتی مورد توجه قرار گرفت، قید شود. در این جلسه رئیس جمهوری نیز دستورات خوبی در زمینه محیط زیست به‌ویژه استفاده از ظرفیت‌های مردمی صادر و بر تداوم تلاش‌ها برای نجات یوز تاکید کردند.

چهارمین جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رییس جمهوری ۱۴ اردیبهشت برگزار شد.

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر
مصاحبه های معاصر

آخرین اخبار روز