تهران ۲۱.۷۳° كمينه ۲۱.۵۱°  بیشینه ۲۱.۹۹°
۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۷
دبیر انجمن کارفرمایی داروسازان مؤسس داروخانه های استان تهران در گفت و گو با «معاصر»:

بازار سیاه دارو‌های خاص در شبکه غیررسمی عرضه دارو/ سیاست‌های داخلی عامل عدم واردات دارو است

دبیر انجمن کارفرمایی داروسازان مؤسس داروخانه‌های استان تهران با اشاره به وضعیت واردات دارو در دوران تحریم‌ها گفت: در این دوران با توجه به منویات و توصیه‌های رهبری مبنی بر توسعه و گسترش تولید دارو در داخل کشور، عملا بیشتر توجهات به سمت و سوی تولید داخلی رفت.
کد خبر: ۳۸۱۶۲

بازار سیاه دارو‌های خاص در شبکه غیررسمی عرضه دارو/ سیاست‌های داخلی عامل عدم واردات دارو است

علیرضا سالم، در گفت و گو با «معاصر» با بیان این مطلب افزود: طبق اعلام مسئولان وزارت بهداشت عنوان می کردند که ما 95 درصد داروها را در داخل کشور تولید می کنیم؛ این در حالی است که ما امروز دچار کمبود دارو در کشور هستیم و دلیل آن این است که ما داروها را در کشور تولید نمی کردیم و درواقع مواد اولیه را از خارج وارد و آنها را در داخل کشور بسته بندی می کردیم.


بیماران حتی به داروهای ساده دسترسی ندارند


وی ادامه داد: در دوران تحریم به دلیل اینکه مواد اولیه داخل کشور نشد، بنابراین چرخ تولید دارو در کشور از حرکت ایستاد. متاسفانه کسانی که در این شرایط متضرر می شوند، بیماران هستند که حتی ممکن است به یک داروی ساده فشار خون و یا داروهای هورمونی دسترسی نداشته باشند.
سالم با اشاره به کمبودهای اساسی در بخش دارویی کشور اظهار داشت: در حالی که هم اکنون سیاست های عمومی کشور در جهت افزایش باروری است، اما در حوزه نازایی و ناباروری نیز با کمبود شدید دارو مواجهیم و تمام داروهایی که مربوط به این نازایی است، با کمبود مواجهیم.


ایران در حوزه تولید دارو مستقل نیست


این داروساز بیان کرد: زمانی که ما در حوزه تولید دارو مستقل نیستیم و تابع ورود مواد اولیه هستیم، چرا نباید یک سیستمی طراحی شود مبنی بر اینکه نیازسنجی بیماران شود برای واردات داروهایی با برند اصلی و چرا در شرایط کنونی بیماران برای خرید داروی شیمی درمانی میلیون ها تومان هزینه کنند و جالب اینکه داروها را از جایی تهیه کنند که شبکه رسمی نیست.


عضو شورای عالی داروخانه های ایران و تهران تاکید کرد: البته در رابطه با داروهای روتین که با سلامتی افراد سر و کار ندارد، حساسیتی وجود ندارد، به طور نمونه قرص ویتامین را نمی توانند با ده برابر قیمت به مردم بفروشند، چون مصرف یا عدم مصرف آن ممکن است در درمان بیمار چندان موثر نباشد، اما در ارتباط با حوزه داروهای خاص که نسبت مستقیم با سلامتی مردم دارد، مردم حتی حاضرند که خانه خود را برای تهیه آن داروها بفروشند و حتی با ده ها برابر قیمت خریداری کنند تا جان بیمار خود را نجات دهند.


سالم بیان کرد: این در حالی است که این داروهای خاص اکنون در داروخانه ها وجود ندارد و لذا افراد برای تهیه این داروها به ناچار وارد یک شبکه غیررسمی می شوند و در این شبکه غیررسمی داروهای مورد نیاز خود را به ده ها برابر قیمت خریداری می کند.


نافع اصلی عدم واردات دارو تولیدکنندگان داخلی هستند


دبیر انجمن کارفرمایی داروسازان مؤسس داروخانه های استان تهران عنوان کرد: بنابراین باید فضایی برای تامین داروهای موردنیاز و ورود برندهایی به کشور فراهم شود که بیمار یا پزشک تعیین می کند. به طور مثال بیماری وجود دارد که داروهای ایرانی فشار خون و یا چربی خون او را پایین نمی آورد و باید داروهای خارجی مصرف کنند. باید این فضای واردات داروهای خاص به کشور فراهم شود و اگر این شبکه رسمی باشد، بیماران حاضرند حتی بهای آن را هم بپردازند اما اینکه چرا وارد نمی کنند، جای سوال است.
به گفته وی، این کمبود دارو به دلیل سیاست های تولید دارو در داخل کشور اتفاق افتاده که باید اصلاح شود و مسئله این نیست که ما به خاطر تحریم ها مشکل دارو در کشور داریم. درواقع ما به خاطر سیاست های داخلی خودمان، این مشکل را ایجاد کرده ایم و برنده و نافع اصلی این مسائل تولیدکنندگان دارو بوده اند.

 

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز