تهران ۲۰.۶۷° كمينه ۱۴.۷۹°  بیشینه ۲۰.۹۹°
۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۲
هشدار جدی رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد کرونا در تهران

کرونا را کنترل هم نکرده‌ایم چه برسد به قطع زنجیره!

پس از دو هفته محدودیت‌های تردد در بسیاری از نقاط کشور و اعلام برخی مسئولان در مورد قطع زنجیره انتقال ویروس، حالا یک مسئول در ستاد مقابله با کرونا در تهران زنگ خطر جدیدی به صدا درآورده است.
کد خبر: ۱۲۹۹۵
به گزارش پایگاه خبری اخبار معاصر، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: ما وقتی می‌توانیم بگوییم زنجیره انتقال قطع شده است که پیامد و نتیجه تماس‌ها بیماری نباشد و ما حتی نتوانسته‌ایم اپیدمی را به حدی پایین بیاوریم که کنترل شود، چه برسد به اینکه زنجیره انتقال را قطع کنیم.
از سه‌شنبه هفته گذشته تاکنون از وزیر بهداشت تا مسئولان رده پایین‌تر وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا از تاثیر محدودیت‌های دوهفته‌ای بر کاهش ورودی بیمارستان‌ها و مرگ و میر حرف زدند و رئیس جمهور هم از موفقیت محدودیت‌ها خبر داد. هرچند که در گفت‌وگوهای بعدی پای محدودیت‌های نصفه‌ونیمه آبان هم به‌میان آمد.
اما یکی از مهمترین اظهارنظرها درباره محدودیت‌های کرونایی را مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا به زبان آورد: «منع تردد بین شهری، جلوگیری از تردد شبانه و تعطیلی مکان‌های موجب تجمعات مردمی و دیگر سختگیرهای اعلام‌شده با مشارکت خوب مردم سبب قطع زنجیره کرونا شد».
البته در دو روز گذشته، بسیاری از مسئولان گفته‌اند تهران لب مرز است و شرایط بدست‌آمده، متزلزل است. با این حال دکتر حمید سوری اپیدمیولوژیست و رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا در تهران و عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا معتقد است «حتی نتوانسته‌ایم اپیدمی را به حدی پایین بیاوریم که کنترل شود، چه برسد به اینکه زنجیره انتقال را قطع کنیم.»
حمید سوری در این‌باره به همشهری‌آنلاین می‌گوید: «اول باید مکانیزم انتقال ویروس کرونا را بشناسیم تا بعد بتوانیم بفهمیم که آیا زنجیره انتقال آن را قطع کرده‌ایم یا نه. باید ۶ حلقه یا ۶ فاز وجود داشته باشد تا بتوانیم بگوییم اپیدمی رخ داده است. اول وجود عامل بیماری‌زاست که در اینجا ویروس کرونا است. دوم وجود مخزن بیماری است که در کووید-۱۹ بدن انسان به عنوان میزبان ویروس است. سوم، راه خروج بیماری از مخزن مهیا باشد که در مورد کرونا می‌تواند بینی یا دهان فرد میزبان باشد. چهارم، باز بودن راه انتقال بیماری است که در اینجا تماس میزبان با فرد سالم مثلا از راه دست دادن باشد. پنجم، راه ورود بیماری به میزبان جدید باز باشد و ششم، میزبان حساس به بیماری وجود داشته باشد.»
وی گفت: در کووید-۱۹ ناقل نداریم بلکه حامل بیماری داریم که انسان است، باید مراقب باشیم که بیماری از فرد آلوده به فرد حساس منتقل نشود. حالا این حساسیت را چطور می‌شود از بین برد، مثلا با واکسن یا ایمنی تدریجی، یعنی افراد که به‌تدریج مبتلا می‌شوند تا مدتی مصونیت پیدا می‌کنند و مقاوم می‌شوند. در مورد کووید-۱۹، چون مدت این مصونیت کوتاه و بیماری برگشت‌پذیر است - یعنی چند هفته تا ۵، ۶ ماه – نمی‌توانیم بحث ایمنی گله‌ای را که بعضی از آن حرف زدند، را در پیش بگیریم. حرف از ایمنی گله‌ای در مورد کووید-۱۹ غیرانسانی و غیراخلاقی است.

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز