تهران ۳۳.۸۵° كمينه ۳۳.۷۳°  بیشینه ۳۵.۷۹°
۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۱
اولین مناظره انتخابات ۱۴۰۳

پورمحمدی: در تعامل با دنیا مشکلات مردم را برطرف کنیم

پورمحمدی: در تعامل با دنیا مشکلات مردم را برطرف کنیم
کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: حل مشکلات اقتصادی صرفا راه حل اقتصادی ندارد؛ به حوزه بین الملل و فرهنگ هم ارتباط دارد.
کد خبر: ۷۷۳۲۱

به گزارش معاصر، مصطفی پورمحمدی کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر این انتخابات، با موضوع «رشد اقتصادی و برنامه هفتم»، اظهار کرد: ما همه مشکلات اقتصادی را می‌دانیم اما مردم این مشکلات را روزمره لمس می‌کنند و با پوست و گوشت خود آن‌ها را درک می‌کنند. وقتی با کارشناسان زیادی در این ایام و گذشته گفت‌وگو داشتم و پای صحبت مردم نشستم شاهد بودم که اقتصاد مقوله‌ای پیوسته به اجتماع، فرهنگ و عرصه بین‌المللی است.

وی افزود: ما مزیت‌هایی داریم اما هزینه آن را می‌دهیم و سودش را نمی‌بریم. چگونه ما باید این مشکلات اقتصادی را حل کنیم؟ باید با دنیا تعامل کنیم و مشکلات مردم را برطرف سازیم.

پورمحمدی تاکید کرد: مردم و بخش خصوصی و کارشناسان دغدغه جدی دارند و می‌گویند مشکلات اقتصادی صرفاً راه‌حل اقتصادی ندارد. نمی‌شود بدون توجه به ابعاد مختلف سیاسی، حقوقی، داخلی و بین‌المللی، راه‌حل اقتصادی ارائه داد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مگر می‌شود یک مشکل مهم به نام مسائل اقتصادی را از این منظر حل کنیم. نزدیک به دو دهه است که با مسئله تحریم مواجه هستیم. برخی اول گفتند که تحریم مسئله مهمی نیست و هنوز هم می‌گویند این مسئله مهم نیست. دنیا تحریم فلج‌کننده بر ما تحمیل کرده و ما ساده از کنارش می‌گذریم.

وی یادآور شد: اما بعد از گذشت مدتی گفتیم نه تحریم هم مسئله است و ۲۰ تا ۳۰ درصد به اقتصاد ما آزار وارد می‌کند. نقل و انتقال مالی را که گرفتار آن هستیم و ده‌سال است باید آن را حل کنیم. ما در میان ۲۰۴ کشور جزو ۳ کشور لیست سیاه قرار گرفته‌ایم.

پورمحمدی ادامه داد: تمام روابط مالی و تجاری ما به همین دلیل قفل شده است و فعالان اقتصادی قرار است چگونه عمل کنند؟

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در داخل کشور یکباره به سفارتخانه حمله می‌شود و تبعات اقتصادی و سیاسی فراوان در حاشیه به همراه می‌آورد و به تحریم‌ها اضافه می‌شود. حتی حوادث بین‌المللی مهمی مثل داستان تایوان و اوکراین اتفاق می‌افتد. ما مزیت‌هایی داریم؛ هزینه آن‌ها را می‌دهیم اما سودش را نمی‌بریم. دیگران از این فرصت ما به نفع خود بهره‌برداری می‌کنند و نمی‌توانیم فرصت‌های خود را شکار کنیم.

وی یادآور شد: اقتصاد و جامعه و صنعت ما حجم بزرگی دارد و باید با دنیا کار کنیم و نیازهای مردم را تامین کنیم. در مسائل داخلی هم همینطور است که نمی‌شود آنها را نادیده گرفت. رهبری سالیان سال است که به مسائل اقتصادی و اجتماعی و مشارکت بالا رهنمون می‌شوند اما چقدر آنها را گوش کردیم؟ مدام در حال آسیب‌زدن هستیم.

پورمحمدی ادامه داد: این وضعیت جوانان و بسیاری مردم را مأیوس کرده است. امروز ما در عرصه خارجی به یک وفاق ملی برسیم تا مسائل بین‌المللی خود را حل کنیم. در عرصه داخلی باید اعتماد بسازیم. مردم ما را باور ندارد و ما را صادق نمی‌دانند. مردم باید ما را باور کنند و ما صادقانه راه‌حل به آنان ارائه کنیم.

 

آنچه نمی‌توان اجرا کرد را به مردم وعده ندهیم

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم مهلت چهاردقیقه‌ای خود نیز تاکید کرد: من به گذشته نظام و مردم افتخار می‌کنم و به توان ملت خودم باور دارم. ما نقاط قوت داشتیم و با توجه به آن می‌توانیم ضعف‌ها را حل کنیم.

وی افزود: چرا رهبری فرمودند برنامه‌های گذشته توسعه ۳۰ تا ۳۵ درصد اجرا شده‌اند؟ مگر قانون نبودند؟ مگر برنامه نبودند؟ چرا محقق نشدند؟ شاید برنامه هم ایراد دارد. به این موضوع هم فکر کنیم و آن را در نظر بگیریم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: همین برنامه هفتم در ماده الحاقی ۳۵ خود، ۲۵ مورد آمده که شش ماه تا یک سال فرصت لازم داشته تا تکمیل شود. در دولت آقای رئیسی این برنامه پیشنهاد شد و دو سال طول کشید تا آن برنامه تصویب شود و کشور دو سال بی‌برنامه بود. حالا یک دولت و یک مجلس برنامه تصویب کردند و یک دولت و یک مجلس دیگر بناست آن را اجرا کنند که شعارشان متفاوت است.

پورمحمدی تاکید کرد: ما ۶ کاندیدا هرکدام شعارهای متفاوتی داریم و ما باید تعهدات خود را به مردم اجرا کنیم. مردم از ما قول و قرار گرفته‌اند. فردا می‌گویم آنقدر مسکن می‌سازیم و آنقدر اشتغال ایجاد می‌کنیم و برنامه‌ای که ما پیشنهاد ندادیم باید جواب آن را بدهد.

وی یادآور شد: ساختار برنامه مشکل دارد. نمی‌شود ۲۵ مورد مهم که اولین آن تجهیز منابع مالی برای تحقق رشد ۸ درصدی است و آقای قاضی‌زاده گفتند ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار که فکر می‌کنم کمتر باشد. در خوشبینانه‌ترین حالت ۵۰ درصد آن از ریال تامین شود که حدود ۶ هزار همت خواهد شد، این را از کجا می‌خواهیم تامین کنیم؟ از مردمی که به ما اعتماد ندارند و سرمایه آنان در بورس از میان رفته و پول‌های خود را به دلار و طلا بدل می‌کنند؟ جای پراکنده می‌برند و حاضر نیستند به سمت تولید ببرند؟

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: تا اعتماد نسازیم و ما را باور نکنند که نمی‌توان رشد اقتصادی ایجاد کرد. با ۱۰ میلیارد یورو که نمی‌توان سیاست‌های رشد اقتصادی ۸ درصدی را محقق کرد. نمی‌شود ما با خودفریبی یا خوش‌بینانه به موضوعات نگاه کنیم.

وی ادامه داد: کارشناسان مسائل را می‌بینند و مردم دارند آن‌ها را درک می‌کنند. من حرف‌هایی زدم که کارشناسان متعهد و باسواد دانشگاه‌های تهران، شریف و علامه و جوانان انقلابی هم درباره آن‌ها بسیار جدی صحبت کردند. تعابیر خیلی تندی داشتند که نمی‌خواهم به آن‌ها اشاره کنم.

پورمحمدی تاکید کرد: این حرف‌ها دلیل بر مأیوس شدن ما نیست یا اینکه نمی‌توانیم. ما این راه تا اینجا پیمودیم، قدرت‌ ایجاد کردیم و در جایگاه والای فعلی قرار گرفتیم. در مقابل این تحریم سخت ایستادیم که توانمندی ملی ما را به اینجا رساند وگرنه دچار فروپاشی می‌شدیم. تحریم خیلی مهم است اما ما مهم‌تر و قدرتمندتریم. قدرت خود را باور کنیم و البته اشتباهات خود را هم بپذیریم.

وی گفت: با مردم صادق باشیم و قرارهای درست بگذاریم و وعده‌های درست دهیم و آنچه نمی‌توان اجرا کرد را به مردم وعده ندهیم.

معتقدم با توان ملی و کارشناسی که داریم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در مهلت چهاردقیقه‌ای مرحله دوم درباره مردمی‌سازی اقتصاد، اظهار کرد: به جد معتقدم با توان ملی و کارشناسی که داریم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما باید همچنان به نظرات کارشناسی بها دهیم. بله ما سیاستگذاریم اما با پشتوانه کارشناسی، اولویت‌ها را شاید ما و با نظر و گرایش مردم تعیین کنیم اما پشتوانه کارشناسی هم دارد.

وی افزود: دنیای امروز دنیای فناوری و دانش است. دنیای تخصص و تجربه است. اعداد و ارقام گویا هستند. ما که نمی‌توانیم همینطوری حرف بزنیم. اعداد فریاد می‌زنند و خود را نشان می‌دهند.

پورمحمدی با بیان این‌که «بلندپروازی بدون پشتوانه جواب نمی‌دهد»، تصریح کرد: باید یک همبستگی و هماهنگی و دقت به واقعیت‌های خارجی برسیم. ثبات مالی رمز موفقیت اقتصادی است که اول به کنترل تورم نیاز دارد. تورم پنجاه ساله ما ۲۰ درصد و تورم ولی تورم ۶ سال گذشته که دو سه سال اخیر هم به آن اضافه شده بالای ۴۰ درصد است. مگر می‌شود در این دریای مواج تورم ثبات اقتصادی ایجاد کرد؟ کسری بودجه کشور ۶۰۰ تا ۷۰۰ همت است و ناچاریم به تورم تن دهیم.

وی یادآور شد: مگر می‌توانیم از ناترازی بانک‌ها عبور کنیم؟ بخش بزرگی از نقدینگی قفل شده است. بدون این‌ها و جلوگیری از شوک نرخ ارزی که نمی‌توانیم اقتصاد موفق ایجاد می‌کنیم. نرخ بهره‌وری حتما سهم تعیین‌کننده دارد اما با مدیرانی که سابقه آنان گواهی می‌دهد توانمند هستند و به وعده‌های وفادارند و پروژه‌ها را گران تمام نکردند. افراد حاشیه‌ آنان مشکل‌دار نشده‌اند.

پورمحمدی تصریح کرد: با کدام کارشناس بهره‌وری را بالا ببریم؟ کارشناسی که به ما اعتماد ندارد؟ کارشناسی که در فکر مهاجرت است؟ با او می‌شود نرخ بهره‌وری را بالا برد؟ بدنه اجتماعی باید با ما همراهی و همدلی کند و به ما اعتماد داشته باشد. حتما توان این امور را داریم اما باید زیرساخت آن را فراهم کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: با جهان خارج شوخی نکنیم. از قدرت دیپلماسی با پشتوانه توان ملی بهره‌گیری کنیم. ما که هرروز خودتحریمی را افزایش می‌دهیم حالا که تحریم داخلی را افزایش می‌دهیم آیا می‌توانیم تحریم خارجی را حل کنیم؟ حتماً ناکام خواهیم بود. باید رویکردها را تغییر دهیم و نگاه به حل مسائل بین‌المللی خود را عوض کنیم.

انتهای پیام
اشتراک گذاری :
ارسال نظر

آخرین اخبار روز